Počela sednica RRA zbog Dvora

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica RRA zbog "Dvora"

Hitna sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) počela je u 13 časova, a tema je nasilje u rialitiju "Dvor" na televiziji "Pink". Očekuje se da će Savet "Pinku" odrediti kaznu zbog fizičkog obračuna između učesnika ove emisije Ivana Fecea Firčija i Miloša Bojanića, u kojem je Firči Bojanića gađao flašom u glavu i povredio mu oko. Sednici prisustvuju i predstavnici "Pinka"

Član Saveta RRA Gordana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Suša rekla je za "Blic" da ova agencija može da postupi po zakonu i kazni "Pink", ali da će tačna kazna biti poznata tek kada se sednica završi.

Moguće kazne RRA za "Pink": Zatamnjenje ekrana tokom emitovanja "Dvora" Određivanje novčane kazne Prekršajna prijava Prebacivanje emisije u noćni termin Zabrana "Dvora"

Prema njenim rečima, zabrana ove emisije je samo jedna od opcija, ali da ona ne veruje da će do toga doći.

"Oni su pravila već nekoliko puta kršili, a prekršajne prijave očigledno ne daju rezultata. Tu onda postoje razne mogućnosti - da se program prebaci u gluvo doba noći, da se zatamni ekran itd, a članovi veća će o tome odlučivati", kaže Suša.

Na pitanje šta neka televizija treba da uradi da bi bila zabranjena, Suša odgovara da će i ona postaviti to pitanje na današnjoj sednici.

"U Engleskoj je bilo dovoljno da se jedan rijaliti zatvori samo na osnovu govora mržnje. Toga je bilo i kod nas, a oni su za sve dobili kazne. Onda smo dobili obećanje da će recimo uvesti snimanje sa 40 sekundi zadrške, ali ni od toga nije bilo ništa", kaže Suša.

Povezane vesti: Bojanić će tužiti Firčija, želi veliku odštetu Marina Perazić o tuči u "Dvoru": Firči je žrtva! Dejan Cukić o tuči na "Dvoru": Šokiran sam "Dvor": Firči udario Bojanića flašom u glavu "Dvor": Kralj i kraljica ljuti na sluškinju Bebi Dol

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.