Pjer Karden danas stiže u Beograd

Izvor: Politika, 07.Jun.2012, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjer Karden danas stiže u Beograd

Slavni francuski modni kreator dolazi sa desetak saradnika i donosi preko 200 modela koje će sutra prikazati na reviji u bašti Belog dvora

Beogradske modne noći počinju Danom francuske mode, na kom će se predstaviti jedno od najvećih imena mode 20. veka – Pjer Karden. Francuski kreator tim povodom danas stiže u Beograd, sa grupom od desetak saradnika.

Na reviji u velikoj bašti Belog dvora, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Francuskoj ambasadi kako je prvobitno bilo najavljeno, sutra uveče će prikazati najnoviju kolekciju, uz malu retrospektivu dosadašnje karijere koja se proteže na više od šest decenija.

Pjer Karden je 1959. osnovao sopstvenu modnu kuću, pošto je prethodno tri godine radio za Kristijana Diora. U dizajnu je uvek bio okrenut budućnosti i svemiru kao inspiraciji. Iako za mesec dana puni 90 godina, neumorno obilazi svet i traga za novim poslovnim mogućnostima. U aprilu je održao gala reviju na olimpijskom bazenu u Pekingu.

Beogradske modne noći tradicionalno organizuje agencija „Fabrika”, a ove godine nose naziv „San, mun end stars Belgrejd fešn najts”.

Dan francuske mode će biti održan u saradnji sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom i ambasadorom Francuske u Srbiji Fransoa Gzavijeom Denioom.

Humanitarna fondacija princeze Katarine zajedno sa organizatorima revije se potrudila da korist od ovog događaja ima i veliki broj mališana u domovima za nezbrinutu decu širom Srbije. Za njih su prikupljene velike količine hrane, odeće i obuće, a dom za nezbrinutu decu u Aleksincu dobiće specijalnu senzornu sobu koja pomaže deci ometenoj u razvoju, preneo je Tanjug.

J. J. K.

objavljeno: 08.06.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjer Karden reviju održava u bašti Belog dvora

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012

Francuski modni kreator lično će predstaviti novu kolekciju u kojoj je 200 modela..BEOGRAD - Francuski modni kreator Pjer Karden predstaviće u subotu u bašti Belog dvora u Beogradu svoju novu kolekciju visoke mode...Karden će lično predstaviti novu kolekciju u kojoj je 200 modela, najavljeno je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.