PREDSTAVLJEN PROJEKAT OLIMPIJSKOG MUZEJA U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVLJEN PROJEKAT OLIMPIJSKOG MUZEJA U BEOGRADU

BEOGRAD- Projekat budućeg Olimpijskog muzeja u Beogradu, koji je značajan za čuvanje i promovisanje sportskog nasleđa Srbije, predstavljen je u Starom dvoru.

Tatjana Pašić, predsednica Upravnog odbora Fonda sporta i olimpizma, istakla je da je grad Beograd prepoznao projekat Olimpijskog muzeja u Beogradu u okviru Olimpijskog centra Srbije kao veoma značajan za negovanje pravih vrednosti i zdravog načina života.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Olimpijski muzej je značajan za promovisanje sporta, ali pored toga je i edukativni centar za mlade ljude zainteresovane za negovanje pravih vrednosti i zdravog načina života. Ovakvim projektima, zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, radimo ono što je sigurno jedan od prioriteta za naš grad, a to je poboljšanje kvaliteta slobodnog vremena dece i omladine – rekla je Tatjana Pašić.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki izrazio je zadovoljstvo što je projekat Olimpijskog muzeja u Beogradu podržao i Međunarodni olimpijskog komitet.

Olimpijski komitet Srbije se uvek trudi da iskoristi primere dobre prakse iz drugih zemalja i primeni ih u našoj zemlji, shodno mogućnostima. Upravo zbog toga je prethodnih dana organizovana edukativna sesija na temu „Menadžment Olimpijskim muzejom” u okviru programa Međunarodnog olimpijskog komiteta, čiji je cilj da unapredi i promoviše znanja i iskustva svih angažovanih u rukovođenju Olimpijskim muzejom. Veoma mi je drago što je naš gost predavač bio Čarls Kalis, čija će nam znanje i iskustvo i te kako pomoći u ostvarenju naše vizije, Olimpijskog muzeja u Beogradu – istakao je Višacki.

.

Direktorka Fonda sporta i olimpizma Nataša Janković predstavila je prisutnima projekat Olimpijskog muzeja u Beogradu, u okviru Olimpijskog centra Srbije. Ona je ukazala na to da bi Olimpijski muzej trebalo da neguje prošlost, sadašnjost i budućnost sporta i olimpijskog pokreta u Srbiji.

Čarls Kalis, direktor Olimpijskog muzeja Novi Zeland, u svom predavanju „Značaj i uloga Olimpijskog muzeja”, predstavio je primer dobre prakse sa Novog Zelanda. On je istakao da je uloga i značaj Olimpijskog muzeja u tome što je to prvenstveno centar sportskog i olimpijskog nasleđa jedne zemlje. U okviru petodnevne sesije održana su predavanja na teme: Uspostavljanje olimpijskog edukativnog centra, Olimpijski muzej i olimpijsko obrazovanje, Promocija olimpizma kroz muzejske izložbe, Uloga stejkholdera u kreiranju muzeja i drugo. Cilj predavanja „Uloga i značaj Olimpijskog muzeja” bio je da se ukaže na značaj Olimpijskog muzeja kao modernog javnog centra za čuvanje i promociju sportskog nasleđa, edukaciju i negovanje sporta i olimpizma kod dece i omladine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.