Obeleženo 20 godina Gradskog centra za socijalni rad

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 20 godina Gradskog centra za socijalni rad

BEOGRAD - Gradski centar za socijalni rad obeležio je u Starom dvoru 20 godina rada. Svečanoj prezentaciji aktivnosti ovog centra prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić i članovi Gradskog veća Nataša Milošević i Darko Božić.

Gradski centar za socijalni rad osnovan je 12. decembra 1991. godine odlukom Skupštine grada i integracijom tadašnjih opštinskih centara za socijalni rad u jedinstvenu ustanovu socijalne zaštite. Centar je prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << imao 82.833 korisnika, brinuo o gotovo 4.000 dece i odraslih pod starateljstvom, u hraniteljske porodice smestio 776 dece, a u ustanove socijalne zaštite 609 dece i 3.568 odraslih i starih. Usvojeno je 19 dece, a devetoro je u fazi adaptacije potencijalnoj porodici. Obezbeđen je i dodatak za tuđu negu i pomoć za 3.792 lica.

Milan Krkobabić je istakao da centar danas predstavlja ključnu ustanovu Beograda u sferi socijalne zaštite i da je posebno ponosan na dva projekta koja je grad realizovao sa ovom ustanovom - pomoć ženama kada napuštaju Sigurnu kuću i obezbeđivanje određenog broja stanova za mlade ljude koji izlaze iz hraniteljskih porodica, kao i trajna briga da se oni uklope u društvo.

Zahvaljujući podršci grada Beograda, a posredstvom Gradskog centra za socijalni rad, Beograđani dobijaju pomoć u kući, usluge dnevnog boravka i smeštaj u prihvatilištu ili prihvatnoj stanici, jednokratnu novčanu pomoć, stalnu novčanu pomoć za roditelje trojki, četvorki, petorki i duplih blizanaca, stipendije za studente i učenike i mnoge druge usluge.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.