Nemiri u Sarajevu - Dosta je bilo šutnje VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 14:03

Nemiri u Sarajevu - "Dosta je bilo šutnje" VIDEO/FOTO

Sarajevo -- Više hiljada ljudi okupilo se u centru Sarajeva odakle su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Parlamenta BiH na Marijin Dvoru, nezadovoljni stanjem u BiH.

Kako prenose "Nezavisne", građani protestuju nezadovoljni radom aktuelne vlasti, odlaganjem lokalnih izbora i korupcijom.

Protestnu šetnju organizovala je Platforma za progres čiji je predsednik Mirsad Hadžikadić, a pridružili su mu se i predsednici Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nermin Nikšić, Naše stranke Predrag Kojović i Nezavisne bosanskohercegovacke liste Ibrahim Hadžibajrić.

Oni su pozvali građane Mostara, Tuzle, Banjaluke i svih ostalih gradova u BiH da se priključe protestima u svojim sredinama. Jedan od suorganizatora protesta, predsednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Senad Šepić, izjavio je da je stanje u zemlji toliko loše da je građanima preostalo jedino da traže pravdu na ulicama kako bi se nešto promenilo.

"Ovako smo prisiljeni da tražimo promene izbornog zakona kako bi se sproveli izbori na kojima se neće krasti i nakon toga da počnemo da menjamo stanje u zemlji", kazao je Šepić, prenosi Index.hr.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predložen jednomesečni pritvor za predsednika Vlade FBiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je danas jednomesečni pritvor za premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i vlasnika "Srebrene maline" Fikreta Hodžića, osumnjičene u aferi "respirator"..."Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužiteljski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.