Naši šampioni dočekani uz bakljadu i pesmu

Izvor: 24sata, 16.Sep.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši šampioni dočekani uz bakljadu i pesmu

Više od 20.000 ljudi okupilo se sinoć u Beogradu da dočeka srpske košarkaše, koji su u nedelju osvojili srebrnu medalju na Mundobasketu. Osim košarkaša, dočekani su ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, zlatna na prvenstvu sveta u Granadi, kao i svetski šampion u rvanju Davor Štefanek.

BALKON - Doček je tradicionalno organizovan ispred gradske Skupštine, gde su srpski sportisti gromko pozdravljeni pesmom i uzvicima “šampioni, šampioni, Srbija, Srbija”. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Posle izvođenja državne himne “Bože pravde”, sa terase Starog dvora oduševljenu masu prvi je pozdravio rvač Štefanek. Strelac Jasna Šekarić uzbuđeno je čestitala svim sportistima na osvojenim medaljama istakavši da će sigurno nastojati da ih osvoje i u budućnosti. Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević pozdravljen je pravim ovacijama.

“Pre svega, hvala vama, ovo je srce Srbije. I 1995. godine izašli ste pred ovaj balkon, sada smo i mi došli ovde, da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da osvojimo ovu medalju”, rekao je Đorđević.

“Srbija, Srbija” zajedno sa Đorđevićem i košarkašima uzvikivali su oduševljeni navijači, frenetično pozdravljajući heroje nacije svakog ponaosob.

Ispred Starog dvora bilo je kao na fudbalskoj utakmici | Foto: M. Metlaš

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić saopštio je da je posle osvajanja srebrne medalje u Španiji završio reprezentativnu karijeru, a publika mu je uzvikivala “Krle, ostani!”.

Ispred Starog dvora bilo je kao na fudbalskoj utakmici | Foto: M. Metlaš

“Hvala saigračima i stručnom štabu, ostvarili smo veliki uspeh, verovatno ćemo toga kasnije biti svesni. Hvala svima na podršci”, rekao je Krstić.

Zamenik kapitena Miloš Teodosić rekao je da se srpska košarka vratila gde joj je mesto.

“Neverovatan je osećaj, presrećni smo. Ostvarili smo sjajan uspeh, vratili košarku tamo gde joj mesto. Na Svetskom prvenstvu smo pokazali da je Srbija i dalje zemlja košarke”, rekao je Teodosić.

Đilas: Ponovo smo zemlja košarke

PONOS - Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio je igračima koji su reprezentaciji “dali dva meseca života”.

“Dokazali smo da je Srbija zemlja košarke, ja im zahvaljujem na ogromnom trudu, hvala za dva meseca života. Posle napornih sezona, umesto da se odmarate, vi ste došli i trenirali i postigli veliki uspeh”, rekao je Đilas, i zahvalio Vladi Srbije što je zakupila avion i poslala ga do Španije.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.