Mihajlović: Uvek ćemo imati gas

Izvor: B92, 07.Feb.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Uvek ćemo imati gas

Banatski dvor -- Novi zakon o energetici predviđa obezbeđivanje strateških rezervi gasa, dovoljnih za pokrivanje jednomesečne potrošnje, kaže Zorana Mihajlović.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine je prilikom posete podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru rekla da se više nikada neće desiti da, bez obzira na vremenske uslove i bilo kakve druge probleme, dođe do nestašice gasa, jer će te strateške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezerve biti korišćene u takvim prilikama.

Potrošači gasa mogu i treba da budu bezbedni, poručila je i dodala da je zadatak države i ministarstva da obezbedi dovoljne količine gasa i dobar kvalitet.

Direktor Podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor", Saša Ilić, rekao je da je tokom leta skladište gasa potpuno napunjeno i da je njegov kapacitet 450 miliona kubnih metara gasa. "Došli smo do dnevne proizvodnje od oko 4,5 miliona kubika gasa čime smo dostigli projektovane kapacitete", kazao je Ilić.

Na pitanje kakav je kvalitet gasa bio u decembru prošle godine na šta su se potrošači žalili, Mihajlovićeva je rekla da Komisija koju je formiralo ministarstvo "vredno radi" i da će vrlo brzo dostaviti izveštaj o tome da li je u decembru bilo više domaćeg gasa za koji se zna da je lošeg kvaliteta.

"Radi se o zaista kratkom roku - od pet do najviše deset dana, u kome će Komisija, sastavljena od eksperata sa Instituta i predstavnika potrošača, utvrditi kvalitet gasa", rekla je ministarka energetike.

Komentarišući cenu ovog energenta, ona je kazala da se nada da će ubuduće u pregovore oko nabavke gasa biti uključeno i Ministarstvo finansija i da će pokušati da se u pregovorima postigne povoljnija nabavna cena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Neće biti nestašice gasa"

Izvor: Akter, 07.Feb.2014

Novi zakon o energetici predviđa obezbeđivanje strateških rezervi gasa, dovoljnih za pokrivanje jednomesečne potrošnje, kaže Zorana Mihajlović

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.