Meksiko je uz Srbiju i kada je najteže

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 18:46

"Meksiko je uz Srbiju i kada je najteže"

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić susreo se danas u Starom dvoru s novoimenovanim ambasadorom Republike Meksiko Кarlosom Feliksom.

"Danas sam imao veoma prijatan razgovor s ambasadorom Meksika, zemlje koja dosledno i nepokolebljivo poštuje celovitost i teritorijalni integritet Srbije", kazao je gradonačelnik Radojičić.

U razgovoru je pomenuto da je ambasador Meksika ostao u Beogradu i nakon početka ratova na ovim prostorima, obavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomatsku funkciju otpravnika poslova, preneo je Beoinfo.

"Moj ponovni povratak u Beograd nakon toliko godina za mene je lično zadovoljstvo, pogotovo što sam u vašoj zemlji sada kada su okolnosti i situacija mnogo bolji.Osećam i profesionalno zadovoljstvo zbog činjenice što se u Srbiju vraćam upravo u godini kada naše dve zemlje obeležavaju 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa", dodao je ambasador Meksika.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da su ovakvi snažni i neraskidivi prijateljski odnosi temelj za još širu saradnju u budućnosti.

"Grad Beograd će u godini ovog značajnog diplomatskog jubileja s izuzetnim zadovoljstvom dati svoj doprinos njegovom obeležavanju. Takođe, budući da Meksiko želi da aktivnije radi na internacionalizaciji meksičkih gradova, Beograd će se rado uzeti učešće i uspostaviti dugoročnu saradnju s nekim od gradova u Meksiku", zaključio je prvi čovek grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.