Mali: Očekujemo milionitog učesnika Beogradskog maratona

Izvor: Studio B, 12.Jan.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Očekujemo milionitog učesnika Beogradskog maratona

Dvadeset deveti Beogradski maraton održaće se 16. aprila, a pripreme su ove godine počele znatno ranije nego pre, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na prvoj konferenciji za novinare, održanoj tim povodom u Starom dvoru.

Kako je istakao, maraton je manifestacija po kojoj je Beograd prepoznatljiv ne samo u ovom delu Evrope već i u čitavom svetu kao „prestonica sporta" i dodao da se na ovogodišnjem maratonu očekuje milioniti učesnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
- U ovom trenutku već je prijavljeno dve hiljade takmičara, što je četiri puta više nego u isto vreme prošle godine. Zato očekujemo rekordan broj učesnika. Ove godine očekuje nas i jedan jubilej, a to je milioniti učesnik maratona, koji će dobiti pehar u trajno vlasništvo. Osobama sa invaliditetom biće omogućeno da trče Trku zadovoljstva, što je naročito važno jer ćemo do kraja meseca osnovati Savet za podršku osobama sa invaliditetom. Pored maratona, polumaratona i Trke zadovoljstva, kao i uvek očekuje nas i Dečji maraton, ali i trka sa kućnim ljubimcima. Sve će to biti sjajna uvertira za jubilarni, trideseti maraton naredne godine, koji će biti drugačiji od drugih - istakao je Mali.

Maraton će uvek imati punu podršku Grada Beograda, poručio je Mali, i dodao da će sva komunalna preduzeća biti usmerena na to da manifestacija bude uspešna.

Gradonačelnik je najavio da će se pokušati i da se poveća nagradni fond, kako bi se privukao što veći broj trkača, a maraton i Beograd promovisali na pravi način. Turistički potencijal maratona je velik i njegov doprinos iznosi desetak miliona evra, naglasio je Mali.

On je podsetio da je Beogradski maraton prošle godine promovisan u Njujorku, te da će slična stvar biti urađena i ove godine, i zahvalio organizatorima na svemu što je učinjeno do sada.

Direktor „Beogradskog maratona" Dejan Nikolić rekao je da su u ranijem periodu, nažalost, postojali izvesni problemi, o čemu se ćutalo, ali da manifestacija trenutno ima bezmalo najveću podršku grada do sada.

- Grad i maraton su simbioza svuda u svetu i samo na taj način organizacija može da bude dobra. To nije samo slika našeg grada koja odlazi u svet već i demonstracija sposobnosti da se organizuju tako kompleksna takmičenja - istakao je Nikolić.

On je podsetio da je maraton prošle godine dobio sertifikat za kvalitet i bezbednost u organizaciji događaja, a ove će podneti zahtev za dobijanje „pet zvezdica", što je najviši status u evropskoj atletici. Takođe, postoji namera i da se Svetskoj atletskoj federaciji podnese zahtev za dobijanje jedne od znački, koja u sistemu uličnih trka dodeljuje bronzane, srebrne ili zlatne značke. Verujemo i znamo da tako nešto može da se desi i Beogradskom maratonu jer uživa veliku podršku grada, rekao je Nikolić. Direktor „Beogradskog maratona" je najavio i kandidaturu za organizaciju sledećeg kongresa Svetskog udruženja maratona i uličnih trka.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.