Ljubavna priča sa dvora: Pre Dajane princ Čarls je zaprosio svoju rođaku

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 19:12

Ljubavna priča sa dvora: Pre Dajane princ Čarls je zaprosio svoju rođaku

Ova priča o ljubavnom krahu princa Čarlsa objavljena je u dokumentarnom filmu "The Royal House of Windsor".

Ljubavni život princa Čarlsa uglavnom se odvijao pred očima javnosti, pa je tako njegov brak sa Lejdi Di godinama bio glavna tema svetskih medija, a njihovi srećni, ali i dramatični i teški momenti su bili izloženi javnosti.

Jedna zanimljivost u vezi sa emotivnim životom prestolonaslednika godinama je ostala dobro sakrivena. Pre nego što je počeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se udvara Dajani Spenser, Čarls je ponudio brak jednoj ženi i bio je odbijen!

Reč je o devet godina mlađoj Amandi Knečbul, koja je čak bila i njegova dalja rođaka, a monarhija je smatrala savršenom kandidatkinjom za brak. Ipak, Amanda nije bila zainteresovana za ovaj brak.

Ova priča o ljubavnom krahu princa Čarlsa objavljena je u dokumentarnom filmu "The Royal House of Windsor" na Kanalu 4. U dokumentarcu se navodi i da je na ovoj vezi insistirao i Amandin deda Lord Mauntbaten, inače Čarlsov praujak. Mauntbaten je godinama tajno radio na tome da Amandu postavi za buduću kraljicu, objašnjeno je u dokumentarcu.

Sin kraljice Elizabete II zaprosio je svoju daleku rođaku 1977. godine tokom prazničnog putovanja na Karibe... Iako je delovalo da je njihovo zajedništvo suđeno, ona je rekla ne. Upućeni izvori tvrde da Amanda i Čarls jesu bili veoma bliski, ali i da je njihov odnos bio više odnos brata i sestre.

Nedugo nakon što je prinčev pokušaj da uplovi u bračne vode propao, počeo je da se udvara Lejdi Dajani Spenser koju je na kraju i oženio 1981. godine. Amanda se pak 1987. udala za novelistu Čarlsa Vinsenta Elingvorta, sa kojim je dobila troje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.