Ljubav pobeđuje sve: Održano kolektivno venčanje u Beogradu

Izvor: B92, 20.Maj.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav pobeđuje sve: Održano kolektivno venčanje u Beogradu

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu, održano je kolektivno venčanje, a 50 parova je izgovorilo sudbonosno "da".

Kolektivno venčanje održano je 20. put, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, a venčanje su ove godine obavili matičari opštine Palilula.

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, kao svojevrsna poruka mladima da ljubav može da pobedi sve. Od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se održava jednom godišnje, uvek u maju.

Okupljene je pozdravio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je mladencima poželeo sreću u zajedničkom životu.

"Izuzetno smo ponosni na ovu manifestaciju, na dvadeset godina „Kolektivnog venčanja”. Ni jedan grad u svetu nema ovakvu manifestaciju", rekao je Mladenović.

On je rekao da je najvažnija poruka ta da je porodica osnov društva.

"Danas je jedan svojevrstan i poseban praznik porodice i braka. Čestitam mladencima u ime Grada Beograda i svih Beograđana", rekao je Mladenović.

On im je poželeo puno uspeha u braku, puno sreće, zdravlja, dece, da uživaju u zajedničkom životu, poštuju jedni druge i dodao da se nada da će im ovaj dan zauvek ostati u sećanju.

Grad Beograd podržava ovu manifestaciju upravo otvaranjem dvora i pružanjem domaćinstva i svega onoga što je najvažnije da taj svečani čin prođe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.