Koncert Grada ispred Skupštine, drugi na Trgu

Izvor: Mondo, 17.Okt.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Grada ispred Skupštine, drugi na Trgu

Grad Beograd je promenio odluku i svoj koncert povodom Dana Beograda će održati na platou ispred Skupštine grada (Starog dvora). Najavljeni koncert u organizacji "Ne da(vi)mo Beograd" će, izgleda, ipak biti na Trgu Republike.

Foto: MONDO/Petar Stojanović

U dogovoru sa predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, koji je domaćin proslave 72. godine oslobođenja Beograda, danas smo doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odluku da se izvrše izmene u programu proslave i da najavljeni koncert bude održan na platou ispred gradske Skupštine, umesto na Trgu republike, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Bez svađa na praznik Beograda

"Nama su kao gradskoj vlasti važni svi građani Beograda. Zato, Grad Beograd nema ništa protiv da, ako neko želi da da svoj doprinos proslavi ovog velikog praznika, to učini bez obzira na motive. Mi ne želimo da delimo građane i da svađama skrnavimo ovaj praznik koji je jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji našeg grada", poručio je Vesić.

"Proslavu godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma organizovaće grad Beograd kao što to čini redovno, i sa ponosom, od 2014. godine od kako je sadašnja vlast u Beogradu dobila poverenje građana. Program proslave je objavljen i sve manifestacije će biti održane" rekao je Vesić, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Sve ostale najavljene manifestacije biće održane kako su najavljene, uključujući i svečanu akademiju u Narodnom pozorištu.

"Tako ćemo omogućiti organizatorima koncerta da pokažu da li zaista žele da obeleže oslobođenje Beograda ili da ovaj događaj koriste za svoje političke ciljeve", kaže Vesić.

Pod "organizatorima koncerta" Vesić misli na Inicijativu "Ne da(vi)mo Beograd", koja je danas saopštila da je saznala da je iz Gradske uprave stigla direktiva da se ne dozvoli protestni koncert na Trgu Republike koji je ta organizacija najavila za 20. oktobar.

"Protestni koncert je medijski najavljen i uredno prijavljen policiji i nadležnoj Opštini Stari Grad dve nedelje unapred, a kako smo nezvanično saznali, pre nekoliko dana iz Gradske uprave grada Beograda stigla je pismena direktiva kojom se nalaže da se ne dozvoli prijavljeno i medijski najavljeno održavanje tog događaja", saopšteno je iz inicijative.

Tim povodom Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" najavio je konferenciju za novinare sutra, u sredu, u 12.00 u beogradskom Medija centru.

Na tom ranije najavljenom koncertu trebalo bi da nastupe grupe i muzičari Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljana, Kazna za uši, Fish in oil i DJ Flip.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Izložba Grada ispred Skupštine, koncert na Trgu

Izvor: Mondo, 17.Okt.2016

Grad Beograd je promenio odluku i izložbu povodom Dana Beograda će održati na platou ispred Skupštine grada (Starog dvora). Najavljeni koncert u organizacji "Ne da(vi)mo Beograd" će, izgleda, ipak biti na Trgu Republike...Foto: MONDO/Petar Stojanović..Proslavu godišnjice oslobođenja Beograda...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.