Kolektivno venčanje za 200 parova

Izvor: B92, 20.Maj.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolektivno venčanje za 200 parova

Beograd -- Na "Svadbi za maštanje", 14. po redu, u Beogradu se danas venčalo 200 parova koji su prvi put stupili u bračnu zajednicu.

Venčanje će, kao i prethodnih godina, za mladence biti besplatno, a dobiće i brojne poklone sponzora.

Manifestacija je organizovana ispred Starog dvora, a majsko kolektivno venčanje je, kao i prethodnih godina, za mladence biti besplatno.

Zamenik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora Milan Krkobabić istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je reč o veoma prepoznatljivom i upečatljivom dogadjaju koji se od 1999. godine održava na opšte zadovoljstvo gradjana Beograda, ali i cele Srbije.

On je kazao da Gradska uprava podržava mlade bračne parove, ali je njen koncept pre svega baziran na pružanju prednosti ženama, na čemu je Beograd bio maksimalno angažovan u prethodnom periodu.

Krkobabić je kao primer naveo to što Beogradjanke kada odu na održavanje trudnoće dobijaju i dalje punu platu, dok se širom Srbije trudnice "kažnjavaju" i lični dohodak im se u tom slučaju umanjuje za trećinu.

On je kazao da je ubedjen i da će ostatak Srbije "biti nateran" da sledi primer glavnog grada, napominjući i da mlade žene u Beogradu koje

pokušavaju da ostanu u drugom stanju imaju i besplatan drugi i treći pokušaj veštačke oplodnje.

On je poručio da je uspeh u broju beba koje je Beograd dobio "ključni i može da se meri sa infrastrukturnim projektima".

Najavljujući 15. kolektivno venčanje, čiji će domaćin biti gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, Krkobabić je poručio da će ono biti nešto po čemu će se "Beograd pamtiti ne samo u zemlji, nego i u regionu".

Sadržaj manifestacije je za sada tajna, ali je Krkobabić otkrio da će broj parova naredne godine biti značajno povećan, neke od mlada će moći da očekuju zaposlenje, dok će za najugroženije biti obezbedjen krov nad glavom.

Krkobabić je na kraju novopečenim mladencima poručio da su "princeze i prinčevi koji će vladati srcima svojih izabranika" i dao im savet da vladaju "i ovako i onako, ali nikada dosadno".

Mladencima je sreću poželeo i generalni direktor javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija” Goran Ćirić, koji je izrazio nadu da će pošta prenositi samo lepe poruke vezane za njihove porodice.

"Pošta Srbije" je ovim povodom izdala i specijalne prigodne koverte i poštanske marke.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.