Kolektivno venčanje 18. maja

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolektivno venčanje 18. maja

Jubilarna petnaesta „Svadba za maštanje” na platou ispred Starog dvora. – Prijavljivanje traje još desetak dana. – Venčanice na poklon

Tradicionalno i jubilarno petnaesto kolektivno venčanje „Svadba za maštanje” zakazano je za 18 maj. Na platou ispred Starog dvora tačno u 10.40 sati svečanom ceremonijom biće venčano rekordnih 222 para.

„Svadba za maštanje” postoji pod pokroviteljstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Skupštine grada, a televizije Studio B i RTS (emisijom „Žikina šarenica”) uživo će prenositi taj veliki dan u životu mladenaca.

Mesta za one koji žele da se venčaju još ima, a prijavljivanje je, kaže Tivi Melčev, organizator kolektivnog venčanja, produženo u narednih desetak dana.

Do ove godine kolektivno venčanje je bilo za one koji, bez obzira na godine, prvi put stupaju u brak, a na jubilarnoj ceremoniji „da” će moći da izgovore i oni koji su već bili u bračnim vodama. 

Ceremonija venčanja je besplatna. Obezbeđen je i popust od 50 odsto na dodatne usluge mladencima, kao i u restoranima u Skadarliji, ukoliko bračni parovi posle ceremonije žele da organizuju privatnu proslavu.

Neveste će dobiti i venčanice. Parovima koji dolaze u Beograd obezbeđen je smeštaj u hotelima dan ranije, kada će se, u Starom dvoru u 18.45 časova održati generalna proba venčanja.

Mladenci dolaze iz raznih krajeva Srbije, a biće i stranaca – iz Kanade, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, bivših jugoslovenskih republika...

– Venčanje će biti glamuroznije od prethodnih, jer je jubilarno. Srećni smo, jer je „Svadba za maštanje” postala tradicija i u svetu je još jedna lepa asocijacija na Beograd. Činjenica je da ovo nije obično venčanje, ne samo zato što je kolektivno, već šalje i lepu poruku, ohrabrujućeg je karaktera i na najvredniji mogući način – verom u porodicu i njene vrednosti, promoviše našu zemlju – rekao je Milan Krkobabić, koji nosi titulu predsednika Organizacionog odbora „Svadbe za maštanje”.

Da je kolektivno venčanje odlična promocija grada u vreme kada je Beograd najlepši, saglasan je i Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograd.

Očekuje se da će 18. maja ceremoniju sklapanja braka ulepšati i sunčano vreme, ali ukoliko bude padala kiša, venčanje će biti organizovano u Svečanoj sali Skupštine grada.    

--------------------------------------------

Bal kod „Moskve”

Jubilej „Svadbe za maštanje” biće obeležen velikim balom u kome će učestvovati parovi ispred hotela „Moskva”. Planirano je da u 9.20 sati mladenci ovde plešu valcer, a da se potom upute ka Starom dvoru gde će se venčati. 

--------------------------------------------

Kolica za bebe

Prošlogodišnji parovi kolektivnog venčanja koji su dobili prinovu, od grada dobijaju kolica za bebe kao, kako je rekao Milan Krkobabić, simboličnu pomoć da krenu u svet. Kolica za bebe dobijaće ubuduće svi bračni parovi „Svadbe za maštanje” koji dobiju decu.

LJ. Perović

objavljeno: 26.04.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.