Karadžić: Iduće srede obavezujuće uputstvo za emitere

Izvor: Politika, 01.Mar.2011, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Iduće srede obavezujuće uputstvo za emitere

BEOGRAD - Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je danas da će na narednoj sednici u sredu 9. marta to telo doneti opšte obavezujuće uputstvo za sve emitere u Srbiji da rijaliti programi ne mogu više da se emituju uživo.

Rijaliti programi suviše su rizična televizijska forma, rekao je Karadžić za RTV B92 i najavio kažnjavanje Televizije „Pink” zbog incidenta koji se dogodio u subotu u programu „Dvor”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Karadžić je najavio i preduzimanje mera protiv svih televizija koje su emitovale sadržaj tog rijalitija, navodeći da je protiv televizija „Pink” i „Hepi” podneta prekršajna prijava i da su u RRA spremni i na meru zabrane.

Pevačica Maja Nikolić i pevač Miloš Bojanić su uvredljivo govorili o Jevrejima i Nikolićeva je zbog govora mržnje izbačena iz programa, koji je napustio i Bojanić, a ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol bio je zgrožen antisemitskim sadržajem programa.

Karadžić je najavio da će Savet RRA, ukoliko je potrebno, preći zakonska ovlašćenja i učiniti više od onoga što zakon dozvoljava da se ne ponovi sraman događaj u tom rijalitiju.

Obavezujućim uputstvom, koje će doneti Savet RRA rijaliti će biti očišćeni od svega što bi moglo da naškodi mentalnom razvoju maloletnika, najavio je Karadžić, koji smatra da je rešenje u tome da se znatno smanji broj gledalaca rijalitija.

Karadžić je najavio da će na sastanku sa predstavnicima Evropske komisije, ukoliko budu želeli da o tome razgovaraju, biti reči i o rijalitima i da će Savet RRA tražiti pomoć da izmene zakona o radiodifuziji budu što pre sprovedene u Skupštini Srbije.

Savet bi tako imao ovlašćenja kao bosansko ili mađarsko regulatorno telo - da izriče direktne finansijske sankcije i „zabrani emitovanje određenog televizijskog formata”, objasnio je on, navodeći da nijedna prekršajna prijava koju je podneo Savet nije dovedena do kraja.

Karadžić je naveo da Savet RRA, koji broji devet članova, sada ima pet i problem kvoruma, jer je predsednik vladika Porfirije trenutno na putu. Trojici je istekao mandat, a jedan je preminuo, objasnio je on i dodao da se nada da će parlament na prvom prolećnjem zasedanju izabrati nova četiri člana.

Producentska kuća „Emoušn” nabavila je uređaj za odloženo emitovanje od nekoliko minuta, kojim će se sprečiti prikazivanje vulgarnog govora i govora mržnje.

Tanjug

objavljeno: 01.03.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIJAITI PROGRAMI VIŠE NEĆE IĆI UŽIVO

Izvor: Kurir, 01.Mar.2011

BEOGRAD - Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je da će na narednoj sednici, u sredu, 9. marta, to telo doneti opšte obavezujuće uputstvo za sve emitere u Srbiji da rijaliti programi ne mogu više da se emituju uživo...BEOGRAD - Zamenik predsednika...

Nastavak na Kurir...

Uputstvo za neupućene

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 01:55

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji konačno shvatiše kakav je opijum za narod rialiti program. Zamenik šefa RRA Goran Karadžić najavio je da će emiteri u poštanskom sandučiću uskoro pronaći obavezujuće uputstvo RRA da rialiti ne mogu više da se emituju uživo. “Rialiti programi suviše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.