Karađorđevići traže i dvorove

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđevići traže i dvorove

Karađorđevići traže vraćanje celokupne oduzete imovine, iako su Stari i Beli dvor zaštićeni zakonom i prema tumačenju zakona o restiticiji ta imovina ne može biti predmet vraćanja.
Princ Vladimir novinarima je rekao da su ove zgrade unete u zahtev, a na nadležnima je, kako kaže, odluka, istakavši da traže i imovinu ostalu posle kraljice Marije, u Aberdarevoj ulici, bez obzira što ona još nije rehabilitovana.
Od onih koji su uključeni u zahtev su naslednici kralja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Petra II, princa Tomislava i princa Andreja, čiji je sin Vladimir. Njegova majka je princeza Kira.
"Ne očekujem da ću u Agenciji za restituciju imati drugačiji tretman, s obzirom da sam iz kraljevske porodice", rekao je princ Vladimir ispred pošte u Ulici kraljice Natalije, nakon što je sa timom advokata predao zahtev.
On je naveo da je zahtev podneo u svojstvu građanina i očekuje da imovina bude vraćena.
O Zadužbini na Oplencu, odlučiće sama zadužbina, rekao je princ, koji živi između Londona, Nemačke i Srbije, ima konsalting firmu i bavi se informacionim tehnologijama i veb-dizajnom.
Kako je rekao, u zahtevu nisu mogli da traže pravo na lovišta, ni pravo na korišćenje rudnika, ali je preciziran povraćaj i pokretne imovine, skulptura, slika...
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.