IZRAZ LICA SVE GOVORI: Svet bruji o SKANDALU sa španskog dvora, iranski ambasador namerno PONIZIO špansku kraljicu?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 00:06

IZRAZ LICA SVE GOVORI: Svet bruji o SKANDALU sa španskog dvora, iranski ambasador namerno PONIZIO špansku kraljicu?! (VIDEO)

Iranski ambasador na prijemu u Kraljevskoj palati prišao kraljici Leticiji, a zbog njegovog poteza što je uradio bruji ceo svet.

U Kraljevskoj palati u Madridu u sredu je održan prijem stranih diplomata, a tom prilikom izaslanik Islamske republike Hasan Gašgavi nije se rukovao sa suprugom španskog kralja Felipea VI, bez obzira što su to svi ostali gosti učinili, prenosi Daily Express.

Naime, Hasan Gašgavi prišao je kralju i kraljici Leticiji, a tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilikom rukovao se samo sa španskim suverenom, dok je pored njegove žene samo prošao.

Svetski mediji ovaj gest su preneli kao namerno ponižavanje. Po izrazu lica Leticije može se zaključiti da joj ovo nikako nije prijalo, te da je zbog toga pobesnela, ali ni ona nije ispružila ruku ka iranskom ambasadoru.

Džudi Džejms, inače stručnjak za govor tela, u izjavi za Daily Express otkrila je da za takav potez postoji objašnjenje. Naime, ona je istakla da je ovde reč o pridržavanju iranskim društvenim normama.

El comentado saludo del embajador de Irán a Letizia https://t.co/b83TCLrv4u pic.twitter.com/dEAzpud5f3

— EL MUNDO (@elmundoes) January 25, 2023

Kada je reč o njihovoj kulturi, tu nije uobičajeno da se muškarci i žene rukuju, sem u slučaju kada žena prva pruži ruku, a muškarac bude voljan da uzvrati taj gest.

Džudi je nastavila: "Izgleda da je žena ta koja bi podstakla rukovanje, a muškarac bi odlučio da uzvrati ili ne".

- Ovo znači da bi najsigurnija opcija u smislu izbegavanja bilo kakvog odbijanja mogla biti da uradite upravo ono što je uradila kraljica Leticija i da joj ruku bude uz telo sve vreme - prenosi Daily Express.

Kraljica Leticija nije pružila ruku ambasadoru, verovatno u pokušaju da izbegne bilo kakvu neprijatnost, navela je Džudi..
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.