Izvor: HotSport.rs, 27.Nov.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IN MEMORIAM: Preminuo nekadašnji igrač Proletera i Vojvodine – Jovan Šarčević

Nekadašnji fudbaler zrenjaninskog Proletera i novosadske Vojvodine Jovan Šarčević preminuo je iznenada u 49. godini života. 

Juče je u Kuvajt sitiju (Kuvajt)  u 49. godini života preminuo Jovan Šarčević, legenda zrenjaninskog Proletera. 
Pored zrenjaninskih “crveno – belih” igrao je za novosadsku Vojvodinu, Seul iz Južne Koreje, subotički Spartak, Budućnost iz Banatskog Dvora.
Jovan Šarčević je rođen u Međi kod Zrenjanina >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sedmog januara 1966. godine. Za Proleter iz Zrenjanina je od 1985. do 1991. godine odigrao 137 zvaničnih utakmica.
Za Vojvodinu je nastupao od 1991. do 1993. godine i odigrao je 48 mečeva, da bi se potom vratio na još godinu dana u svoj Proleter.
Kasnije ga je put odveo u Seul, a po povratku iz Južne Koreje igrao je i sa subotički Spartak čije je boje branio od 1996. do 1999. godine.
Najdublji trag ostavio je u Budućnosti iz Banatskog Dvora kojeg je kao kapiten i uveo kroz niže lige do Prve lige, današnje Superlige Srbije. Karijeru je završio 2008. godine u dresu Budućnosti.
Kao igrač bio je poznat kao pravi lider i vođa na terenu, osobu koju su svi smatrali kapitenom bilo da ima traku oko ruke ili ne. 
Odlikovala ga je neverovatna disciplina, posvećenost, kao i stamenost u odbrani i odlična igra u skoku, što potvrđuje i veliki broj golova koje je dao tokom karijere. 
Radio je i kao trener mlađih kategorija u Vojvodiini od 2008. do 2013. godine, a potom je otišao u Kuvajt gde je do smrti radio kao trener mlađih kategorija u tamošnjem Al Arabiju.
 
The post IN MEMORIAM: Preminuo nekadašnji igrač Proletera i Vojvodine – Jovan Šarčević appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Dvor,   Subotica

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

IZNENADNA SMRT: Preminuo bivši fudbaler Proletera i Vojvodine

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015

Jovan Šarčević juče je iznenada preminuo u 49. godini života...Juče je u Kuvajt Sitiju (Kuvajt)  u 50. godini života preminuo Jovan Šarčević, bivši igrač zrenjaninskog Proletera, Vojvodine, subotičkog Spartaka, Budućnosti iz Banatskog Dvora i Seula...Jovan Šarčević je rođen u Međi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.