IGOR BEČIĆ U POSETI PATRIJARHU: Njegova Svetost upoznata sa načinom funkcionisanja sistema obrazovanja u oblasti nacionalne bezbednosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 11:46

IGOR BEČIĆ U POSETI PATRIJARHU: Njegova Svetost upoznata sa načinom funkcionisanja sistema obrazovanja u oblasti nacionalne bezbednosti

U toku sadržajnog razgovora Njegova Svetost je upoznat sa načinom  funkcionisanja sistema obrazovanja u oblasti nacionalne bezbednosti, kao i o radu Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Predsednik Odbora za Kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić zajedno je sa polaznicima Dvanaeste klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" posetio Njegovu Svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija, u Patrijarškom dvoru u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Beogradu.

Patrijarh je istakao da su bezbedan i miran život države i naroda imperativ svakog vremena, o čemu Crkva neprestano svedoči i polaznicima poželeo uspeh u daljem usavršavanju, kao i na očuvanja mira i stabilnosti.

Tom prilikom Igor Bečić, Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti uručio je patrijarhu Porfiriju plaketu ispred Odbora za kontrolu službi bezbednosti, za izuzetan doprinos i podršku u radu i unapređenju sektora bezbednosti i parlamentarne kontrole službi bezbednosti.

S obzirom na izazove s kojima se naša država svakodnevno suočava, u vremenu koje je pred nama neophodno je očuvanje mira i stabilosti, a pre svega je potrebna sloga i jedinstvo svih institucija i svakog pojednica u očuvanju nacionalnih interesa.

Srpska Pravoslavna Crkva je uvek bila stožer našeg duhovnog, nacionalnog i identitskog trajanja i okupljanja svih slojeva društva kao i svih institucija.

Crkva jeste najstarija srpska kuća i najvažnija srpska institucija, koja je prvo iskristalisala, a onda i očuvala srpsko nacionalno biće.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.