Hrvati hoće da zatru Srbe i nuklearnim otpadom!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati hoće da zatru Srbe i nuklearnim otpadom!

Iako je glavna tema tokom četvrtka 31. marta u regionu bila oslobađanje Vojislava Šešelja u Hagu, na ovim prostorima ima još mnogo nerešenih pitanja između balkanskih zemalja, pa i takvih koja se tiču direktnog opstanka pojedinih ljudi na određenim područjima. Tako je istog dana, na primer, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio od hrvatske Vlade da odustane od namere da odlaže nuklearni otpad na području opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dvor na Uni. Presuda Šešelju, da je bila optužujuća, verovatno ne bi promenila ništa, ali njegovo oslobađanje - to će verovatno uticati da ostrašćena hrvatska vlast ubrza ovaj proces na štetu nehrvata.

Linta je u otvorenom pismu zameniku predsednika Vlade Hrvatske Tomislavu Karamarku naveo da bi odlaganje otpada bio završni čin proterivanja srpskog naroda sa tog područja i ugrožavanje zdravlja i životne sredine velikog broja građana Republike Srpske.

On je zatražio da Vlada predloži Saboru da iz Programa prostornog uređenja izbriše Trgovsku goru kod Dvora na Uni kao potencijalno područje na kojoj bi se odlagao radioaktivni otpad iz nuklearke Krško.

- Iako bi odlaganje nuklearnog otpada trebalo da bude državni projekat lišen pogleda kroz nacionalnu prizmu, očigledno je da su sadašnje aktivnosti oko Dvora i Trgovske gore pojačane zbog činjenice da tamo živi značajan broj srpskog stanovništva - podvukao je Linta.

On je zaključio da je jasno da određene političke strukture u Zagrebu imaju za cilj da proteraju preostali deo srpskog naroda sa područja Banije, ali i sa područja Republike Srpske uz sliv reke Une, odlaganjem stotina tona nuklearnog otpada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.