Grad dao na privremeno korišćenje  22 stana

Izvor: Blic, 16.Sep.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad dao na privremeno korišćenje 22 stana

Predstavnici Gradskog centra za socijalni rad i Asocijacije za promociju inkluzije Srbije, potpisali su juče u Starom dvoru ugovor o korišćenju ukupno 22 stana za realizaciju projekata privremenog stanovanja. Stanovi se nalaze na teritoriji prestonice, a predviđeno je da ih Grad ustupi na period od dve godine. Na ovaj način krov nad glavom dobiće štićenici domova ili hraniteljskih porodica koji žele da se osamostale i 24 korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa teškoćama u intelektualnom razvoju.

- Nastavljamo sa sprovođenjem nove socijalne politike grada. Ustanovama socijalne zaštite dodeljujemo specifične stanove namenjene korisnicima kojima nije bila posvećena dovoljna pažnja. Mladim ljudima koji izlaze iz ustanova na ovaj način pomažemo da se osamostale i u te svrhe je namenjeno čak 18 stanova. Preostalih četiri su ustupljeni za projekat „Stanovanje uz podršku", čiji su korisnici osobe sa teškoćama u intelektualnom razvoju – kaže Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika nepominjući da su stanovi ustupljeni na period od dve godine, ali da se ta granica uvek može pomeriti ukoliko se projekti pokažu kao dobri i poželjni.

Ovom prilikom najavljeno je da Grad u svom vlasništvu ima još 11 stanova, koji će uskoro biti opremljeni i ustupljeni na korišćenje onima kojima su najpotrebniji. Za vreme dok stanuju u ovim nekretninama, korisnici su dužni samo da izmiruju svoje obaveze prema komunalijama. Ta činjenica je od velikog značaja za Asocijaciju za promociju inkluzije Srbije, jer je opstanak projekta koji opstaje poslednjih pet godina, u nekoliko navrata bio pod znakom pitanja.

- U sklopu našeg projekta, izveli smo 24 osobe sa teškoćama u intelektualnom razvoju iz institucije zatvorenog tipa i data im je prilika na slobodan život. Ovo je istorijski momenat, ne samo za nas već i za čitav sistem pružanja socijalnih usluga – kaže Dragan Lukić, predsednik Asocijaije za promociju inkluzije, napominjući da se stanovi koje su dobili na korišćenje nalaze u Novom Beogradu, Denkovoj bašti i na Banovom brdu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.