Evo ko je sve dobio nagrade grada Beograda

Izvor: Mondo, 16.Apr.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ko je sve dobio nagrade grada Beograda

Nagrade grada Beograda, između ostalih dobili Zlatibor Lončar, Tatjana Jelača, Vladeta Jerotić, vatrogasci, spasioci iz Obrenovca...

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Predstavnici Komisije za dodelu nagrada Grada Beograda saopštili su danas imena dobitnika te nagrade za 2014. godinu u 18 oblasti, na svečanoj sednici održanoj u Starom dvoru.

Nagrada za obrazovanje za proteklu godinu nije dodeljena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Komisija je odlučila da za književnost i prevodno stvaralaštvo dodeli Zlati Bojović za knjigu "Istorija dubrovačke književnosti", za pozorišno stvaralaštvo Jeleni Jovičić za ulogu u predstavi "Viktor Viktorija" dok je za film i radio-televizijsko stvaralštvo nagrada dodeljena Mladenu Matičeviću za režiju dokumentarnog filma "Moj zanat".

Nagrada za medicinu su dodeljene Radanu Džodiću za delo "Rak dojke" i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za "rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine, dok je za sport nagradu dobila Tatjana Jelača za osvajanje srebrne medalje na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu.

Za herojsko delo, odnosno spasavanje građana Obrenovca, nagrađeni su Nemanja Milojković, Marko Djurković, Andrija Becin, Darko Bugarski i Slobodan Vilotić, dok je Vladeta Jerotić dobio nagradu za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad dobio je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Nagradu za novinarstvo dobio je Veljko Pajović za radio emisiju "Beogradska razglednica" Studija B, za likovno i primenjeno stvaralaštvo Milo Grozdanić, za muzičko-scensko stvaralaštvo Smiljka Isaković, a za društvene i humanističke nauke Časlav Koprivica.

Za prirodne i tehničke nauke nagradu je dobio akademik Gradimir Milovanović, za pronalazaštvo Komnen Lalović, za poljoprivredu Dobrica Raković a za arhitekturu i urbanizam Borislav Petrović, Ivan Rašković, Aleksandar Tomić, Nada Jelić, Nikola Stojković, Luka Ostojić i Anđelka Murić.

Ove godine dodeljene su i nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih koje je dobila Una Popović za doktorsku disertaciju i tim učenika XIII beogradske gimnazije za igrano dokumentarni film "Godina koju su pojeli skakavci".

Nagradu "Svetislav Stojanović" dobio je komandir čete vatrogasnog bataljona Voždovca Predrag Sel i vatrogasno-spasilačka četa Obrenovca.

Nagrade će biti uručene u petak, 17. aprila.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nagrade Beograda za 2014.

Izvor: SEEcult.org, 16.Apr.2015

Nagrada Grada Beograda dodeljena je 16. aprila na svečanoj sednici gradskog parlamenta ličnostima u različitim oblastima, a ove godine izostalo je priznanje za obrazovanje...Za književnost i prevodno stvaralaštvo nagrađena je Zlata Bojović za knjigu “Istorija dubrovačke književnosti”, u...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.