Dvorski kompleks na Dedinju otvara vrata posetiocima

Izvor: Blic, 04.Apr.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvorski kompleks na Dedinju otvara vrata posetiocima

Građani koji budu želeli upoznaju Dvorski kompleks na Dedinju, dom porodice Karađorđević, imaće priliku to da urade od ove subote kad se ovo zdanje otvara za posetioce, pa sve do kraja oktobra.

Dvorski komlpeks se prostire na čak 134 hektara i najineresantniji posetiocima će sigurno biti Kraljevski dvor, Beli dvor i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreju Prvozvanom.

Posetioci Kraljevskog dvora će moći da vide prijemni hol, čiji su zidovi ukrašeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kopijama fresaka iz srpskih srednjovekovnih manastira, Plavi salon, namešten po ugledu na francuske salone iz 18. veka, veliku trpezariju i kraljevsku biblioteku.

Dvorksi kompleks će biti otvoren za javnost svake subote i nedelje u po dva termina sve do kraja oktobra. Za posetu je potrebno prethodno prijavljivanje, a sve informacije se mogu dobiti u Turističko informativnom centru u Knez Mihailovoj i na telefon 328-1859.

Povezane vesti: Dvorski kompleks biće otvoren od 9. aprila Oteto sedam estonskih turista u Libanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.