Dodeljene nagrade Fonda „Mesta u srcu

Izvor: Studio B, 05.Jul.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade Fonda „Mesta u srcu"

Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, prisustvovao je u Starom dvoru dodeli nagrada Fonda „Mesta u srcu".

Nagrade su po sedmi put dodeljene organizacijama civilnog društva odnosno neformalnim grupama koje su u 2012. godini sprovele projekte koji su imali najpozitivnije efekte u svojim lokalnim zajednicama i ostvarile najbolja lokalna partnerstva.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ovo je svečanost koja traje od 2007. godine i kojoj je grad Beograd  tradicionalno domaćin. Nagrada „Mesta u srcu" važnija je od osnivačkog tima i žirija. Najvažniji je projekat koji treba da postane svojevrsni brend. Kao član žirija mogu da potvrdim da se odlučuje bez pritisaka i da je svaka nagrada zaslužena. Neke principe žiriranja koristimo i mi u Agenciji kada odlučujemo o projektima, a primer ove nagrade pokrenuo je i nas pre tri godine da pokrenemo nagradu „Zvezde Beograda" za najbolju inicijativu civilnog sektora - rekao je Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Nagradu od 500.000 dinara za prvonagrađeno Udruženje za lokalni razvoj „Kamenica" iz Niša, dodelila je „Erste bank", za pomoć koju su putem mobilnih timova pružili starim osobama u 13 sela na obroncima Svrljiških planina. Udruženje „Tračak nade" iz sela Milavac kod Ljiga osvojilo je drugo mesto za uređenje jedinog terena sa sportske aktivnosti u selu u kome živi 220 stanovnika romske nacionalne pripadnosti, kao i nagradu od 200.000 dinara, koju je obezbedio „NBG Leasing". Trećenagrađeno je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR" iz Beograda, koje je od „Coca Cola Hellenic" dobilo 100.000 dinara za Roditeljsku kuću u Nišu u kojoj je adaptiran i opremljen prostor za smeštaj i boravak dece koja se leče od maligniteta i njihovih roditelja.

U kategoriji najbolje lokalno partnerstvo Udruženje „Naša kuća" iz Beograda  osvojilo je 300.000 dinara i modem sa besplatnim internetom na godinu dana od „Telenora" i „Telenor fondacije".

Osnivač nagrade „Mesta u srcu" je „Džeferson institut", koji je dodelu nagrade prvi put organizovao 2006. godine. S obzirom na veliku zainteresovanost koju je ova inicijativa izazvala, tradicija je nastavljena osnivanjem Fonda „Mesta u srcu", koji je delovao od 2008. do marta 2012. godine, kada je Fond prestao sa radom.

Zahvaljujući entuzijazmu partnera i sponzora, nagrada se održala i dodeljena je i ove godine. Organizatori nagrade su Trag fondacija (bivši BCIF), „Erste banka" i „TACSO Srbija" u saradnji sa Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda. Sponzori nagrade su „Erste banka", „Telenor" i „Telenor fondacija", „NBG Leasing", „Coca Colla Hellenic", a medijski sponzor „Blic žena".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.