Đoković: Prvo mesto je dostižno

Izvor: B92, Beta, 03.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: ''Prvo mesto je dostižno''

Novak Đoković rekao je da veruje da bi neredne sezone mogao postane najbolji teniser sveta.

Srpski teniser je na konferenciji za novinare u Starom dvoru izjavio da, pre svega, treba da bude koncetrisan na treninge i da razmišlja samo o svakom narednom meču. "Prvo mesto na ATP listi je uvek cilj i po meni je sada vrlo dostižno. Dovoljno sam kvalitetan da dođem to njega, ali ne smem previše da se obazirem na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj cilj, ne smem da zaboravim prioritete", kazao je Đoković.

Treći reket sveta rekao je da će se potruditi da nastavi kontinuitet dobrih rezultata.

"Moram da budem koncetrisan na one male stvari koje treba uraditi da bi ste došli do cilja. Perfekcionista sam i uvek težim boljem. Ohrabruje me što imam prostora za napredak. Imam i visoke ambicije, ali pre svega želim da nastavim kontinuitet dobrih igara o rezultata, pre svega na značajnijim turnirima", kazao je Đoković.

Novak je sezonu završio na trećem mestu, ali sa samo deset bodova manje od drugoplasiranog Rodžera Federera.

"Treba biti svestan da ispred sebe imam dvojicu tenisera koji su među najboljima u istoriji sporta, a nikako ne treba zaboraviti Marija i Congu, koji je prošle sezone imao dosta problema sa povredama", izjavio je Djoković.

Srpski teniser je proteklu sezonu odlično počeo. Osvojio je prvu gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a ubrzo su usledili trofeji na turnirima Masters serije u Indijan Velsu i Rimu.

"Kako sam počeo sezonu verujem da su svi mislili da ću godinu završiti na prvom mestu ATP liste, ali to se nije desilo. Pritisak je sada veći, u Melburnu ću braniti grend slem titulu, što će biti potpuno novo iskustvo", rekao je 21-godišnji Beograđanin.

Sledeće godine reprezentacije Srbije igra u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa sa ovogodišnjim šampionima, Špancima.

"Iznenadio sam se kada sam video da su Španci bez povređenog Nadala pobedili Argentinu i osvojili Dejvis kup. Pokazali su da su i bez njega ozbiljna ekipa, koja više nije opasna samo na šljaci. Nećemo se, ipak, predati, jer imamo mladu ekipu sa dosta potencijala. Svakome možemo da se suprotstavimo", izjavio je Đoković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: prvo mesto nije daleko

Izvor: RTV Pink, 03.Dec.2008

. . . Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da veruje da bi naredne sezone mogao da dođe do prvog mesta na svetskoj ATP rang listi, odnosno da je ono vrlo dostižno. . . .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.