Dan Republike Srpske

Izvor: Studio B, 09.Jan.2013, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Republike Srpske

Liturgijom i slavskim obredom u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci je počelo obeležavanje Dana Republike i slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je tokom prošle godine RS ojačala svoju političku poziciju, ističući da RS želi da ojača svoju nezavisnost, odnosno autonomiju unutar BiH.

Dodik je takođe rekao da je politika RS usmerena na kretanje ka Evropskoj uniji. Predsednik RS je povodom Dana Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << danas uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovani su beogradska Vojnomedicinska akademija i srpski teniser Novak Đoković.

Ordenom zastave RS sa zlatnim vencem odlikovani su ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko, dekan katedre za nuklearni inženjering pri američkom državnom Univerzitetu Berkli Jasmina Vujić i član srpskog kokusa u Kongresu SAD Melisa Bin.

Ordenom časti sa zlatnim zracima, između ostalih, posthumno je odlikovan Srđan Aleksić iz Trebinja, koji je tokom rata izgubio život braneći od batinanja jednog Bošnjaka.

Povodom Dana i slave Republike Srpske u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održana svečana akademija, a posle toga će u zgradi vlade biti održan svečani prijem.

Danas je saopšteno da je otkazana poseta Banjaluci porodice Karađorđevića, jer njihov avion nije mogao jutros da sleti na banjalučki aerodrom zbog guste magle.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan Republike Srpske i krsna slava

Izvor: Mondo, 09.Jan.2013

Dan Republike Srpske i krsna slava Sveti Stefan biće obeleženi nizom manifestacija u više gradova...Centralna svečanost tim povodom biće danas upriličena u Kulturnom centru Banski dvor, u Banjaluci, gde će biti održana akademija pod nazivom "Iz Srpske s ljubavlju"...U Saborom hramu Hrista Spasitelja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.