Božićni prijemi za decu u Belom dvoru

Izvor: RTS, 04.Jan.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni prijemi za decu u Belom dvoru

Za više od 1.200 dece princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina priredili su danas u Belom dvoru tradicionalne božićne prijeme.

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina priredili su danas u Belom dvoru tradicionalne božićne prijeme za više od 1.200 dece bez roditeljskog staranja, romsku i decu sa posebnim potrebama, kao i decu iz izbegličkih i interno raseljenih porodica, uzrasta od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tri do 12 godina.

Princ Aleksandar i princeza Katarina su čestitali deci Novu godinu i Božić i uručili poklone, a vladika šabački Lavrentije je delio ikonice.

Princ Aleksandar je rekao da su se i ove godine iz cele Srbije okupila deca koja imaju težak život i rekao da očekuje da će ova godina za njih biti bolja.

Vladika Lavrentije se zahvalio porodici Karađorđević što su okupili decu kojoj je najpotrebnija roditeljska ljubav i pomoć da sa njima podele radost velikog praznika Božića.

Episkop je istakao da su deca naša budućnost, nada i radost i poželeo im lep boravak u Belom dvoru.

Za decu iz cele Srbije priređen je program sa zabavljačem Peđolinom i animatorima, a pokloni su obezbeđeni zahvaljujući velikom broju donatora iz Srbije i Grčke.

Posle prijema u Belom dvoru, u Centru "Sava", u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, u 17:30 časova, biće održana baletska predstava "Don Kihot", u okviru projekta Fondacije princeze Katarine "Deca deci".

U znak podrške akciji Fondacije princeze Katarine balet Narodnog pozorišta izvešće, kao prvu predstavu u 2010. godini, "Don Kihota" u postavci čuvenog ruskog igrača i koreografa Vladimira Vasiljeva iz Moskve.

Deci i svim prisutnima će se po završetku predstave obratiti princ Aleksandar i princeza Katarina, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji će ih blagosloviti i čestitati im Božić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.