Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biserka Rajčić u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru 5. međunarodnih banjalučkih večeri poezije "Atlas evropske lirike" večeras će s početkom u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor biti održani predavanje i razgovor "Poljska civilizacija" s Biserkom Rajčić.

Dan kasnije, odnosno u petak, s početkom u 18 časova u Crvenom salonu biće održana promocija knjige "Poljska biografija o Biserki Rajči", čiji je autor Lukaš Manjčik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << O knjizi će govoriti Lukaš Manjčik, Biserka Rajčić i Zdravko Kecman. Isti dan, samo sat kasnije, odnosno u 19 časova biće održana promocija knjige "Neutoljiva žeđ" Jana Skacela, koja se organizuje u saradnji sa "Češkom Besedom".

"Biserka Rajčić tokom 55 godina je bila beležnik poljske književnosti, advokat, izaslanik, prevodilac. U knjizi, naslovljenoj sa 'Biserka', koja je rezultat višegodišnjih  razgovora, ona prekida ćutnju, posle 55 godina izlazi iz  senke pisaca koje prevodi i raznorodnih problema o kojima piše, postavši na taj način glavni junak moje knjige: Srpkinja, laureat najznačajnijih poljskih nagrada", navodi autor knjige o Biserki Rajčić Lukaš Manjčik.

Cjelokupan književni opus Biserke Rajčić od 1962. godine do danas  sadrži preko 1.600 bibliografskih jedinica, od čega pet vlastitih knjiga, osam antologija i 110 prevedenih knjiga iz različitih oblasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Poezijom se ozbiljno bave i djeca i odrasli

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2018

BANJALUKA - Pobjeda duha i prizivanje proljeća, koje je zasad stiglo samo na kalendaru i u pjesmi, riječi su kojima bismo mogli opisati književno veče održano na Svjetski dan poezije u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a u organizaciji Poetskog kruga "Stihovnica"...Enea Hotić, Vid - Vicko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.