Banatski Dvor spreman za zimu

Izvor: B92, 20.Avg.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banatski Dvor spreman za zimu

Beograd -- Završetak prve faze gradnje podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor započetog u vreme dok je NIS bio javno preduzeće priveden je kraju, kaže Vladimir Kuznjecov.

Kuznjecov, predsednik Upravnog odbora podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, dodaje da će dnevno u Banatski Dvor moći da se, umesto milion, utiskuje tri miliona kubika gasa, "što će doprineti stabilnosti snabdevanja gasom svih potrošača u Srbiji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On navodi i da podzemno skladište gasa Banatski Dvor nije vlasnik gasa koji će biti uskladišten već da pruža uslugu skladištenja, "čime se stvara mogućnost obezbeđenja dopunskih količina gasa u periodu povećanih potreba potrošača prirodnog gasa".

"Današnji kapacitet može da zadovolji potrebe srpskog tržišta tokom takvih perioda", naglašava Kuznjecov i dodaje da će "Banatski Dvor dati sve od sebe da doprinese stabilnosti snabdevanja gasom svih potrošača u Srbiji, i da postane pouzdan partner na kojeg je moguće osloniti se u svakom trenutku".

Na pitanje koliki je finansijski udeo ruske strane, a koliki Srbijagasa, on odgovara da je odnos uloženih sredstava 51 odsto Gasprom, a 49 procenata Srbijagas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.