Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajka Filipa i Danice

Filip Karađorđević (35), jedan od trojice sinova princa Aleksandra Karađorđevića i njegova izabranica Danica Marinković (31), ćerka našeg poznatog slikara Cileta Marinkovića, izgovorili su sudbonosno "da" proteklog vikenda u Beogradu. Svečani prijem tim povodom na kojem se okupilo 300 zvanica iz Srbije i čitavog sveta, priređen je u večernjim satima u Belom dvoru, na Dedinju.

Na prvom kraljevskom venčanju u Beogradu posle skoro jednog veka, okupilo se i nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stotina građana ispred Saborne crkve, a izlazak tek venčanog prinčevskog para izgledao je bajkovito. Dočekala su ih deca u srpskim narodnim nošnjama koja su im sreću poželela bacajući latice ruža.

Pored oca princa Aleksandra i njegove supruge Katarine, venčanju je prisustvovala mladoženjina majka Marija da Glorija od Orleana i Bragance sa suprugom Ignacijom, vojvodom od Segorbe. Ipak, najviše pažnje prisutnih privukla je španska kraljica Sofija koja se nije odvajala od princa Aleksandra Karađorđevića. Prisutna je bila i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, princeza Jelisaveta Karađorđević, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, operska diva Jadranka Jovanović i mnogi drugi.

Filip i Danica upoznali su se na Belom dvoru na jednom prijemu, pa je svadbeno veselje na istom mestu za njih imao višestruko značenje. Nova srpska princeza Danica blistala je u prelepoj venčanici koju je na poklon dobila od najpoznatije srpske kreatorke Roksande Ilinčić. Toaleta naše dizajnerke koja živi i radi u Londonu predstavljala je spoj elegantnog i modernog sa tradicionalnim elementima, a mlada je na venčanju imala punđu i dugački veo.

Mladenci su prijem na Belom dvoru otvorili plesom uz evergrin melodiju "Maj vej" Frenka Sinatre. Na bogatom meniju našla su se brojna tradicionalna srpska jela, uključujući i praseće pečenje. Među gastronomskim đakonijama našla su se i vegetarijanska jela. Na kraju je stigla i svadbena torta koja je bila toliko velika da je morala da bude prevezena u kombiju.

Goste je zabavljala džez pevačica Lena Kovačević, koja je pevfala domaće i svetske hitove. Radost zbog Filipove ženidbe nisu krila ni njegova braća. Kraljević Filip ima brata blizanca Aleksandra Trećeg, a oni su rođeni 1982. godine u saveznoj državi Virdžiniji, u Sjedinjenim Američkim Državama. Stariji brat Petar II, rođen je dve godine ranije.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.