Antić: Energetska situacija potpuno stabilna

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Energetska situacija potpuno stabilna

Energetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, jer je proizvodnja električne energije potpuno pouzdana, a snabdevanje gasom uredno, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
Aleksandar Antić je, posle obilaska podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru, rekao da se tu trenutno skladišti oko 420 miliona kubnih metara gasa, što, kada je u pitanju gas, obezbeđuje apsolutnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << energetsku bezbednost Srbije.

Antić je dodao da je iz tog skladišta prethodnih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.
Ministar je rekao da su se kompanije koje se bave distribucijom i prenosom električne energije bolje pripremile ove godine i da je broj kvarova i potrošača bez struje daleko manji nego prethodnih godina.
"U ovom momentu nemamo većih problema, jedini problem je u brdsko-planinskim zaseocima u opštini Knjaževac, ali se nadam da će ekipe (Elektroprivrede Srbije i Elektromreže Srbije) u toku dana i taj problem rešiti", rekao je Antić novinarima u Banatskom dvoru.
Antić je danas čestitao Božić svim građanima koji slave i zahvalio zaposlenima u energetskom sektoru, jer je, danas, njih oko 15.000, na dežurstvu i oko 5.000 u pripravnosti, kako bi se snabdevanje energentima odvijalo uredno i nesmetano.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.