Mihajlović: Neophodno sistemsko rešenje za toplane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 19:24

Mihajlović: Neophodno sistemsko rešenje za toplane

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa gradonačelnikom Zaječara, predsednikom opštine Nova Varoš i zamenikom gradonačelnika Novog Pazara, kao i direktorima toplana u ovim gradovima o problemima sa kojima se suočavaju ove lokalne samouprave sa daljinskim grejanjem.

Ona je rekla da je za dugogodišnje probleme i dugove toplana u velikom broju toplana u Srbiji potrebno sistemsko rešenje.

„Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne može da utiče na cene komunalnih usluga na lokalnom nivou, ali ćemo uraditi sve što je u domenu naše nadležnosti da pomognemo da ne bude ugroženo funkcionisanje toplana. Suština je da je neophodno da toplane menjaju prljava goriva poput uglja i mazuta i da se ubrza proces modernizacije toplana i korišćenje zelenih, obnovljivih goriva, poput biomase i da podstičemo građane da zamene individualna ložišta", rekla je ministarka.

Dodala je da je potrebno da pronađemo sistemsko rešenje za sva dugovanja koja postoje i poručila da će o tome razgovarati i sa Ministarstvom finansija.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zorana Mihajlović o dugovima velikog broja toplana i prljavom gorivu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2021

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da je za dugogodišnje probleme i dugove velikog broja toplana potrebno sistemsko rešenje, te najavila razgovor sa ministarstvom finansija o tome.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.