Znate li koja je najpopularnija lozinka na svetu?

Izvor: NovaEnergija.net, 22.Jan.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li koja je najpopularnija lozinka na svetu?

Sigurnosna kompanija “Keeper”, analizirajući deset miliona veb računa u svetu došla je do otkrića najpopularnije šifre koju ljudi koriste.
To je šifra “123456”.
Iz “Keepera” navode da je je reč o “najnesigurnijoj veb šifri”, a koja se najviše koristila u 2016. godini.
Nakon “123456”, druga najpopularnija lozinka je “123456789”, zatim “qwerty”, na četvrtom mestu najviše se koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << “12345678”, a na petom “111111”.
Među najkorišćenijim šiframa je i reč “password” (lozinka) i “google”.
“Ovo su zapanjujuće činjenice budući da smo stalno na riziku hakerskih napada koji mogu da dekodiraju lozinke u sekundi. Veb-operateri, koji dozvoljavaju ovako nesigurne šifre su ili bezobzirni ili lenji. Većina lozinki u sebi ima najmanje šest karaktera što je vrlo nesigurno”, navodi se u saopštenju “Keepera”.
Izvor: Radio Sarajevo
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.