Ovo je najpopularnija šifra na svetu!

Izvor: BKTV News, 22.Jan.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najpopularnija šifra na svetu!

Sigurnosna kompanija "Keeper", analizirajući deset miliona veb računa u svetu došla je do otkrića najpopularnije šifre koju ljudi koriste.

To je šifra "123456".

AKO SE VAŠA ŠIFRA NALAZI NA OVOJ LISTI, MORATE ODMAH DA JE PROMENITE!

Iz "Keepera" navode da je je reč o "najnesigurnijoj veb šifri", a koja se najviše koristila u 2016. godini.

Nakon "123456", druga najpopularnija lozinka je "123456789", zatim "qwerty", na četvrtom mestu najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se koristi "12345678", a na petom "111111".

Tramp upozorava: Nijedan kompjuter nije bezbedan!

Među najkorišćenijim šiframa je i reč "password" (lozinka) i "google".

"Ovo su zapanjujuće činjenice budući da smo stalno na riziku hakerskih napada koji mogu da dekodiraju lozinke u sekundi. Veb-operateri, koji dozvoljavaju ovako nesigurne šifre su ili bezobzirni ili lenji. Većina lozinki u sebi ima najmanje šest karaktera što je vrlo nesigurno", navodi se u saopštenju "Keepera".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.