Životinje bogataši

Izvor: TvojPortal.com, 14.Dec.2011, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životinje bogataši

Izvor: Tvoj portal  
Lista kućnih ljubimaca milionera svakim danom je sve duža. Pre nekoliko dana crni mačor Tomasino nasledio je 15,5 miliona dolara od svoje vlasnice Italijanke Marije Asunte, koja je umrla u 94. godini, i tako postao treći najbogatiji ljubimac na svetu. On će, međutim, morati mnogo da se potrudi da bi stigao prvog s liste - nemačkog ovčara Gantera IV, čije se bogatstvo procenjuje na čak 372 miliona dolara.
.

Tomas, kojeg je Asunta našla na ulici pre nekoliko godina, od gazdarice je nasledio celokupnu imovinu - nekoliko stanova, vila i više bankovnih računa. Njegovim bogatstvom, prema testamentu, raspolagaće bolničarka Stefanija, koja je negovala staricu.
Cela planeta verovatno najviše zavidi nemačkom ovčaru Ganteru IV. On se još 1993. našao na naslovnim stranama svih svetskih listova, kad je njemu i njegovom ocu Ganteru III, posle smrti grofice Karlote Libenštajn, prema njenom testamentu, pripalo 124 miliona dolara, a to bogatstvo je sada naraslo na najmanje 372 miliona dolara.
U julu 2000. američka pop diva Madona prodala je za 7,8 miliona dolara svoju vilu od osam spavaćih soba u Majamiju agentima koji su zastupali psa. Na sajtovima posvećenim Ganteru vidi se da on živi životom pravog plejboja, okružen devojkama u zlatnim haljinama i belim tangama.
Drugi na listi je šimpanza Kalu sa 109 miliona dolara. Patriša O’Nil, supruga bivšeg australijskog plivača Frenka O’Nila i ćerka grofice od Kenmora, ostavila je svoje bogatstvo šimpanzi.

Mačak Tomas istisnuo je s trećeg mesta malteškog terijera Trabla, koji je nasledio 12 miliona dolara. Leona Helmsli, u Njujorku poznata kao „kraljica zla", izbacila je svoje unuke iz testamenta i bogatstvo ostavila svom psu.
Deset najbogatijih kućnih ljubimaca na svetu:
1. Ganter IV, pas 372 miliona $
2. Kalu, Šimpanza 109 miliona $
3. Tomasino, Mačka 15,5 miliona $
4. Trabl, pas 12 miliona $
5. Gigu, pile 10 miliona $
6. Frenki, pas 6,2 miliona  $
7. Ani, mačka 6,2 miliona  $
8. Pepe le Pu, mačka 6,2 miliona  $
9. Helket, mačka 4,1 miliona  $
10. Broni, mačka 4,1 milion  $

 

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.