Žene iz ove zemlje obožavaju da se udaju za Srbe: Svaka hoće da bude srpska snajka! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene iz ove zemlje obožavaju da se udaju za Srbe: Svaka hoće da bude srpska snajka! (VIDEO)

Najpoželjnije mladoženje u Albaniji su Srbi. Albankama nije važna razlika u godinama, niti imovno stanje, jer one najvećom srećom, smatraju porodicu.

"Kod nas statistički dolazi pet žena na jednog muškarca, što znači da oni imaju veoma širok izbor prilikom ženidbe. Ako devojka nije udata i ne studira, a ima preko 20 godina, okolina je tretira “kao da joj je istekao rok” i ne želi je niko. Zato ne odbijaju ni momke drugih nacionalnosti koji bi ih oženili, pa makar >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << to bilo i posredstvom agencije. Za njih je veća sramota ostati neudata, nego "poći za drugu veru", kaže jedna Albanka.

Pijaca ljubavi: O ovom običaju bugarskog naroda priča ceo svet! (FOTO, VIDEO)

"Ne predstavlja im problem ni razlika u godinama, bitno je da je mladoženja situiran, da poštuje ženu, zato se rado udaju za dobrostojeće Srbe i Crnogorce, a ima i onih što se vode logikom , što stariji mladoženja, to bolje jer će pre postati vlasnice imanja", rekao je M.V. (37)



Najinteresantnije od svega je to da devojke iz Albanije nisu ljubitelji Albanaca s Kosova i uvek se radije udaju za Srbe i Crnogorce, nego za kosovske Albance.

"Kod njih žene nemaju pravo glasa, varaju ih, a neretko i maltretiraju, a nama je bitno da nas muž poštuje i da mu porodica bude na prvom mest", dodala je mlada.

Kod Albanki je ukorenjena predrasuda da su Albanci s Kosova siromašni, pa ne predstavljaju poželjne mladoženje. Dok za Srbe vredi da poštuju žene i da su domaćini, pa samim tim i kod ženidbe imaju prednost.



Veoma bitan faktor, možda pomalo i bizaran, ali svakako utiče na odluku mnogih Albanki da se udaju za Srbe je – svadba. Nijedan Albanac to neće otvoreno reći, ali među njima vredi pravilo da su srpske svadbe najlepše i najveselije.

U slučaju venčanja Albanke i Srbina, prave se dve svadbe, u Albaniji i Srbiji. Pošto je mladina familija uglavnom mnogobrojna, dogovor je da pola rodbine dođe na albansku, a druga polovina da ide na srpsku svadbu. Neretko se desi da se posvađaju, jer svi žele u Srbiju na svadbu!

"Bio sam na jednoj zajedničkoj svadbi, što je veoma retko, ali jedan blok pesama su bile albanske i tada su svi gosti sedeli, a kada bi počela srpska muzika, nastao bi haos, svi gosti su bili na nogama", kaže sagovornik.

Albanci provociraju i na Veliki petak! "Hodžaj na neprimeren način čestitao Uskrs!"

Ni Albanci ne bi imali ništa protiv da se ožene Srpkinjom, dok je to za srpsku porodicu velika sramota ako se devojka uda za Albanca i neretko je se odreknu u takvim situacijama.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.