Izvor: RTS, 07.Jan.2021, 18:14

Zbog čega je ovaj Božić poseban za Nikolu, đaka pešaka sa Golije

Za Nikolu Petronijevića i njegovog oca Milovana ovaj Božić je sasvim drugačiji od svih prethodnih. Bez stalnih prihoda, u zabačenom selu na Goliji godinama su živeli u trošnoj brvnari koja se svakog časa mogla urušiti. Zahvaljujući čuvenom novopazarskom humanitarcu Hidu Muratoviću, koji više od tri decenije pomaže siromašnim, starim i bolesnim žiteljima Pešteri, Golije i Rogozne, Nikola i njegov otac dobili su novu kuću.
Nikola i Milovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Petronijević proslavljaju prvi Božić u novoizgrađenoj kući.

"Ovo je moj najradosniji dan na najradosniji praznik – Božić. Osvanuo mi je u jednom lepom jutru. Struja je došla juče", kaže Nikola.
Dodaje da je Hido drugi član porodice i zahvaljuje mu što je sagradio sve što mu je potrebno.
Nikolu smo upoznali pre više od četiri godine kao đaka pešaka. Sada je osmi razred, ali osim obaveza u školi obavlja i sve poslove u domaćinstvu.
I pogaču je umesio sam jer je nakon smrti majke morao i to da nauči. 
Da trpeza bude bude primerena božićnom prazniku, pobrinuo se dokazani prijatelj Hido Muratović.
"Želim ovoj porodici puno sreće u novoj kući, a mi imamo dalje akcije, druge pozive gde sam već planirao 50. kuću da radim za jednu porodicu Dupljak. Ima puno poziva. Još jednom hvala od srca svim ljudima širom sveta na iskrenoj podršci u ovim teškim vremenima", poručuje Hido Muratović, novopazarski humanitarac.
Nameštaj i aparati za domaćinstvo su već dopremljeni. 
Otac Milovan kaže da je zadovoljan, Nikola ima svoju sobu, kupatilo je urađeno, još je ostalo da se okreči.
Kuća je izgrađena na delu njihovog imanja nedaleko od brvnare u kojoj su živeli.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZA NIKOLU I MILOVANA OVAJ BOŽIĆ JE SASVIM DRUGAČIJI OD PRETHODNIH: Praznik više neće slaviti u trošnoj brvnari

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2021

Nikola i Milovan Petronijević proslavljaju prvi Božić u novoizgrađenoj kući..Za Nikolu Petronijevića i njegovog oca Milovana ovaj Božić je sasvim drugačiji od svih prethodnih. Bez stalnih prihoda, u zabačenom selu na Goliji godinama su živeli u trošnoj brvnari koja se svakog časa mogla urušiti....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.