Zaštitnik građana o lažnoj čitulji Vučiću: Necivilizacijski čin

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana o lažnoj čitulji Vučiću: Necivilizacijski čin

Nedavna fotografija deteta u kovčegu i lažna čitulja na kojoj fotografiju predsednika Aleksandra Vučića prati i skaradni tekst nisu ništa drugo do necivilizacijski čin, ocenjuje vršilac dužnosti Zaštitnika građana Miloš Janković.

Tog necivilizacijskog čina bi svako društvo trebalo da se stidi, dodaje Janković.

Takvi događaji, kaže Janković, obavezuju organe javne vlasti da detaljno rasvetle svaki konkretan incident i sankcionišu počinioce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Javnost u Srbiji zgrožena! Objavljena umrlica predsednika Srbije; Evo kako je na to reagovao Vučić! (FOTO)

On je naveo da oštro osuđuje svaku vrstu nasilja i agresivnog ponašanja koji stvaraju antagonizam i netolerantnost među građanima.

Tužilaštvo: Pokrenut prvi postupak za novo krivično delo - proganjanje!

"Umesto da tenzije u društvu stišavaju, napisi u medijima ih neprekidno podgrevaju držeći društvo u stanju konstantne napetosti, koja deli i sukobljava građane", smatra Janković.

On ističe da je javnost preplavljena vestima iz rubrika crne hronike praćenih komentarima čitalaca koji pozivaju na linč, kao i senzacionalističkim prenošenjem informacija o osetljivim temama i banalizovanjem događaja, a takva situacija, naglašava, zahteva angažovanje države i čitavog društva.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.