Zabranjeni svi skupovi zakazani za sutra ispred Skupštine

Izvor: RTS, 10.Jul.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeni svi skupovi zakazani za sutra ispred Skupštine

Svi skupovi koji su za sutra zakazani ispred Skupštine Srbije su zabranjeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Ministar Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za sutra ispred parlamenta.

"Upozoravam sve koji razmišljaju da ipak dođu da policija neće dozvoliti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni tolerisati bilo kakvo okupljanje ispred Skupštine Srbije niti održavanje skupova koji su zabranjeni", naglasio je Stefanović, prenosi Tanjug.
Stefanović je objasnio da je za sutra bilo zakazano pet skupova u različitim periodima koje su najavili "Zavetnici", "Dveri", "Inicijativa mladih za ljudska prava", "Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998. do 2000" i građanin Nikola Aleksić.
Podsećajući da je učešće na skupu najavilo više organizacija i pojedinaca, Stefanović je rekao da je bilo mnogo neodgovornih izjava koje unose haos, pozivaju na netrpeljivost i različite podele, te da je bilo i mnogo neodgovornih ljudi kojima nije bilo u interesu da razmišljaju šta je bezbednost Srbije i interes njenih građana.
"Za MUP je bezbednost svih građana važna i nećemo dozvoliti haos na ulicama bilo kog grada u Srbiji, pa ni Beograda", rekao je Stefanović.
Kako je dodao, imajući u vidu složenost situacije u regionu, MUP se odlučio na potez koji garantuje mir i bezbednost u celoj Srbiji.
Stefanović je na pitanja novinara rekao da su u poslednjih sedam dana u Srbiji bila 23 skupa posvećena obeležavanju zločina u Srebrenici.
"Dakle – apsolutna demokratija. Ne znam da li možete da mi pokažete neku zemlju u regionu koja na sličan način dozvoljava obeležavanje zločina nad drugim narodom. Kod nas se to radi i potpuno je u skladu sa demokratijom" poručio je Stefanović.
Rekao je da su skupovi zakazani za sutra zabranjeni upravo zbog toga što je procenjeno da bi rizici od izbijanja određenih nemira i ugrožavanja bezbednosti, ne samo onih koji bi bili prisutni na skupovima već i drugih, bili takvi da je bolje da budu zabranjeni.
"I danas imate razne manifestacije, i juče i poslednje dve sedmice i biće u narednom periodu... izuzetno smo restriktivni što se tiče ograničavanja slobode okupljanja", rekao je minista.
Dodao je da, kada se proceni da je bezbednost građana ugrožena, onda je njihova bezbednost ideja vodilja Ministarstva i tu nije reč ni o kakvom ugrožavanju bilo čijih prava.
Zabranu su osudile desničarske organizacije. Pozdravljaju, međutim, što neće biti održan skup više NVO, poznatiji pod nazivom "Sedam hiljada".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija zabranila sve skupove zakazane za subotu u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jul.2015

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je sve skupove zakazane za sutra u Beogradu, potvrdio je ministar Nebojša Stefanović...Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za sutra ispred parlamenta..."Upozovravam...

Nastavak na SEEbiz.eu...

BG: Zabranjeni svi skupovi!

Izvor: OkRadio.rs, 10.Jul.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je sve skupove zakazane za subotu u Beogradu, potvrdio je ministar Nebojša Stefanović.   Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za subotu ispred parlamenta.   "Upozovravam...

Nastavak na OkRadio.rs...

Zabranjeni svi skupovi zakazani za sutra ispred Skupštine

Izvor: Press, 10.Jul.2015

Svi skupovi koji su za sutra zakazani ispred Skupštine Srbije su zabranjeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. .         Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.