Za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2020, 09:39

Za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru

Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19.
Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru. Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu – od 4 do 7 časova ujutru. S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta. Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom. Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Danas u 17 sati počinje najduži policijski čas, zabrana kretanja do ponedeljka u 5

Izvor: Bor030.net, 10.Apr.2020

Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja danas stupaju na snagu. Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru. Stariji od 65 godina mogli su da obave kupovinu jutros od 4h do 7h. S obzirom...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.