Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada nema gripa u Srbiji

Beograd -- U Srbiji nema gripa, ali se prvi slučajevi ove bolesti mogu očekivati tokom januara.

Epidemiolog Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja Predrag Kon je rekao da je Evropskoj informacionoj agenciji za nadzor gripa, epdemiju gripa virusa tipa A za sada prijavila jedino Švedska. "U razmerama epidemije grip se u Srbiji može očekivati tek krajem februara, dok će u januaru biti registrovani pojava virusa i sporadične infekcije", rekao je Kon.

On je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je krajnje vreme za vakcinaciju protiv gripa rizičnih grupa stanovništva, pre svega starijih od 65 godina, kardiovaskularnih i drugih hroničnih bolesnika, kao i obolelih od karcinoma koji trenutno nisu na terapiji.

Prema rečima Kona, u Beogradu, ali i drugim delovima Srbije ima obolelih od respiratornih infekcija, ali u manjoj meri nego što je to u sezoni uobičajeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.