Izvor: Danas, 16.Okt.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prečistač u Kovilju 136,5 miliona dinara

U Zavodu za izgradnju grada u toku su završene pripreme za uvođenje u posao izvođača radova na instaliranju hidromašinske i elektro opreme na prečistaču otpadnih voda u Kovilju, čija vrednost je 136,5 miliona dinara. Taj posao je poveren GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada, koje će u posao biti uvedeno 29. oktobra.

- Prema ugovoru, rok za instaliranje hidromašinske i elektro opreme, kao i za završetak svih drugih radova na prečistaču je 120 radnih dana. To praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << znači da će prečistač, a time i kompletan kanalizacioni sistem u Kovilju, čiji je on završni deo, biti gotov u drugoj polovini februara naredne godine - precizira Goran Višnjić, direktor ZIG-a.

Pored instaliranja hidromašinske i elektro opreme, naveo je Višnjić, izabrani izvođač će, u okviru završetka radova na prečistaču, u okviru pomenute cene uraditi i asfaltiranje pristupnog puta od naselja Kovilj do kompleksa tog postrojenja, dugog 700 metara.

- Uz to, biće asfaltirane i interne saobraćajnice u tom kompleksu koji se, inače, prostire na 11.500 metara kvadratnih. Istovremeno, na celom tom prostoru biće izvršeni i hortikulturni radovi, pa će on biti ozelenjen i pošumljen. U samom Kovilju je, da podsetimo, već završena izgradnja kanalizacione mreže, duge 46 kilometara, kao i devet crpnih stanica koje će iz te mreže primati otpadne vode i prosleđivati ih do budućeg prečistača. Kada završimo prečistač i tu mrežu i crpne stanice spojimo s njim, definitivno će biti rešeni svi problemi Koviljčana sa otpadnim vodama - zaključio je Višnjić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.