Za devet meseci, na srpskim drumovima poginulo 516 osoba

Izvor: Studio B, 07.Okt.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za devet meseci, na srpskim drumovima poginulo 516 osoba

Na srpskim drumovima, u prvi devet meseci ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo je 516 osoba što je za 10, 7 odsto više nego u istom periodu 2010. kada je stradalo 466 učenika u saobraćaju.

Broj povređenih osoba u posmatranom intervalu u ovoj godini u odnosu na prošlu je veći za 4,5 odsto, navodi se u dopisu Ministarstva unutrašnjih poslova.

U prvih devet meseci ove godine u saobraćajnim nezgodama povređeno je 14.560 osoba dok je prošle godine bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povređeno njih 13.934.

Na srpskim drumovima, od 1. januara do 30. septembra ove godine evidentirano je 31.891 saobraćajna nezgoda a u istom periodu 2010. bilo ih je 34.314, odnosno za 7,1 odsto manje nego predhodne godine.

Razlog za povećanje broja stradalih u saobraćajnim nezgodama, uprko strogom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju koji je stupio na snagu sredinom decembra 2009. nadležni vide u opuštanju vožača ali i neophodnosti promene određenih delova tog pravnog akta.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačih je početkom septembra tokom posete Leskovcu, ponovio da se radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbedosti u saobraćaju, čime bi se povećala bezbednost na srpskim drumovima.

Dačić je tada rekao novinarima da je u prvoj godini primene tog zakona stanje bezbednosti u saobraćaju bilo znatno bolje, ali da su se tokom druge godine vozači počeli vraćati starom načinu ponašanja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.