Za Nova godinu će biti bezbedno, kaže policija

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Nova godinu će biti bezbedno, kaže policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije preduzelo je dodatne mere zaštite nakon terorističkih napada u Ankari i Berlinu, a kako je rečeno posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

MUP je saopštio da je policija preduzela dodatne mere zaštite, pojačan je nadzor i kontrola na graničnim prelazima, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama, kao i na svi mestima gde se okuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veći broj ljudi.

Očuvana stabilnost

MUP u kontinuitetu preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi osiguralo punu bezbednost građana i njihove imovine, a rezultat toga je i očuvana stabilnost naše zemlje, navedeno je u saopštenju.

"Posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Dodatna pažnja policije biće usmerena na uočavanju sumnjivih paketa, ljudi i vozila, kako bi se sprečilo potencijalno izvršenje teških krivičnih dela ili nekog terorističkog akta" rečeno je u saopštenju.

Navodi se i da će biti povećano prisustvo pripadnika uniformisanog, ali i civilnog sastava policije, kako na ulicama, tako i ispred najvažnijih državnih institucija, diplomatsko-konzularnih predstavništava, verskih objekata...

Dodaje se da policija ima stalnu komunikaciju i saradnju sa svim relevantnim institucijama u zemlji koje brinu o bezbednosti građana.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova pomno prati situaciju u regionu i svetu, svakodnevno razmenjuje informacije sa najvažnijim međunarodnim subjektima, kako bi donelo pravovremenu odluku o daljim aktivnostima" saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.