Vulin: Vojska Srbije nije najveća, ali je najžilavija

Izvor: RTS, 11.Avg.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska Srbije nije najveća, ali je najžilavija

Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog biatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Pobedu je, što je bilo očekivano, odnela ekipa domaćina, Rusije, a ministri Vulin i Šojgu su pre finalne trke obišli štand Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Ministarstva odbrane u Domu družbe.

Vulin je, odgovarajući na pitanja ruskih novinara koji su veoma zainteresovani za Međunarodne vojne igre, rekao da je zadovoljan rezultatima ekipe Vojske Srbije i da smo i na ovom međunarodnom vojnom takmičenju pokazali da VS nije najveća vojska na svetu, ali da je najtvrdoglavija i najžilavija.
"Mi svake godine povećavamo obim našeg učešća. Ove godine smo učestvovali u tenkovskom biatlonu, u kategoriji snajperista i takmičenju inženjerskih jedinica. Mi smo vojska koja nije previše brojna, ali se uspešno nosimo sa mnogo većim i razvijenijim od nas. U tenkovskom biatlonu smo ušli u polufinale kao šesti, inženjerci su nam treći a mešoviti snajperski par je prvi", naveo je Vulin.
Međunarodne vojne igre su počele 28. jula, a u dvonedeljnom takmičenju je učestvovalo više od 5.000 vojnika iz 32 zemlje. Takmičili su se u 28 disciplina koje obuhvataju gotovo sve konvencionalne rodove vojske. Takmičenja su istovremeno održana na teritorijama sedam država.
Prema dosadašnjim rezultatima Rusija je osvojila najviše medalja - 18 zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane. Kina je na drugom mestu, sledi je Kazahstan.
Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća vojno-sportska takmičenja na svetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Nismo najveća, ali smo najžilavija vojska na svetu

Izvor: Blic, 11.Avg.2018

Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog bijatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Nastavak na Blic...

Sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, Vulina i Šojgua

Izvor: Beta Video, 12.Avg.2018, 12:21

BEOGRAD/KUBINKA - Ministri odbrane Srbije i Rusije, Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu sastali su se na vojnom poligonu Alabino nadomaak Moskve po završetku Medjunarodnih vojnih igara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. (pokrivalice )Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.