Vukša: Neophodno bolje suzbijanje komaraca

Izvor: NaDlanu.com, 23.Sep.2013, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukša: Neophodno bolje suzbijanje komaraca

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Petar Vukša ocenio je u ponedeljak da se mora odgovornije pristupiti problemu suzbijanja komaraca kako bi se sprečilo dalje širenje groznice Zapadnog Nila.

"Mi smo ograničeni u supstancama za suzbijanje komaraca, a nepovoljno na njih (supstance) utiču i visoke temperature. Teritorija Beograda je ogromna i mora da postoji organizovana ekipa koja će pratiti gde se javljaju zarišta i kada", rekao je Vukša za agenciju Beta.On je ocenio da je potrebno bolje angažovanje ljudi i tehnike, sa više odgovornosti u praćenju stanja i intervencija."Teško je reći odakle groznica Zapadnog Nila. Dešava se da se groznica pojavi, jer priroda nije izolovana, ali to zahteva ozbiljan prilaz problemu", zaključio je Vukša.U Srbiji je od groznice Zapadnog Nila umrlo 25 osoba, od čega je 12 iz Beograda. Ukupno je prijavljeno 210 slučajeva.Izvor: Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.