Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 12:34

Vučić sa direktorkom Unicefa: Srbija će raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva

Predsednik Aleksandar Vučić primio je regionalnu direktorku Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan i u razgovoru istakao da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci. Na odvojenom sastanku, sa direktorkom Unicefa razgovarao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.
Aleksandar Vučić je rekao da Unicef može da očekuje da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i konkretnih projekata.

Direktorka Kan je zahvalila predsedniku Vučiću na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i Unicefa. Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica Unicefa.
Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.
Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje Unicefa u okviru Kovaks mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom kovida 19.
Direktorka Kan je rekla da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet. Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece.
Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.
Ružić sa Kanovom: Značila nam je podrška Unicefa u organizovanju onlajn nastaveI ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa regionalnom direktorkom Unicefa za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kan. Na sastanku, održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministar je istakao značaj podrške Unicefa Srbiji.

"Veoma nam je značila podrška Unicefa u trenutku kada smo se suočili sa izazovom organizovanja onlajn nastave zbog pandemije koronavirusa. Naš zajednički fokus bila su deca iz socijalno ugroženih porodica, a cilj da nastava u ovim kriznim vremenima bude dostupna svoj deci", rekao je ministar Ružić.
Regionalna direktorka Unicefa za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kan istakla je da je Srbija odlično organizovala nastavni proces u uslovima pandemije i da je pristup Srbije primer u regionu.
"Deca iz osetljivih grupa i dostupnost obrazovanja bila su vam prioritet. Unicef je to podržao i model podrške koji smo zajedno razvili biće model za slične projekte u regionu", rekla je Kanova.
Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje i zajedničkim projektima koji doprinose unapređivanju obrazovanja, sa akcentom na digitalizaciju u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, kao i obukama nastavnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija ostaje posvećena saradnji sa fondom UN za decu FOTO

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Beograd -- Vučić izjavio na sastanku sa regionalnom direktorkom Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan da će Srbija ostati posvećena saradnji sa Unicefom...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Unicef može da očekuje da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.