Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 16:06

Direktorka Unicefa: Način na koji je Srbija odgovorila na izazove pandemije uzor za ceo svet

Regionalna direktorka Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju i specijalna koordinatorka za odgovor na pitanja izbeglica i migranata u Evropi Afšan Kan, ocenila je u razgovoru sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, da je način na koji je Srbija odgovorila na izazove pandemije kovida 19 uzor za ceo svet.
Premijerka Brnabić zahvalila se sagovornici na podršci koju Unicef pruža Srbiji u okviru mehanizma Kovaks, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa medijima.

Afšan Kan je ukazala i na probleme mentalnog zdravlja mladih tokom pandemije i istakla da je neophodna međusobna saradnja kako bi odgovor na te izazove bio što adekvatniji.
Regionalna direktorka Unicefa je takođe govorila o značaju inkluzivnog obrazovanja i potrebi da se na najbolji način osigura ostvarivanje ovog prava posebno ugroženoj deci i mladima.
Navela je i da je Srbija primer dobre prakse u zemljama okruženja kada je reč o ostvarivanju dece i mladih u određenim oblastima i da se zato neki programi Unicefa, koji su razvijani u Srbiji, koriste i u drugim zemljama.
Prema rečima premijerke Brnabić, briga za mentalno zdravlje mladih je svakako prioritet, a kada je reč o njihovom obrazovanju, učinjeno je sve da se tokom epidemije kontinuirano odvija on-lajn nastava, dodaje se u saopštenju.
Predsednica vlade je zaključila da je Srbija posvećena saradnji sa Unicefom i da njena i podrška njenog tima toj organizaciji stoji na raspolaganju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Unicef: Način na koji je Srbija odgovorila na pandemiju uzor za ceo svet

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa regionalnom direktorkom Unicefa za Evropu i centralnu Aziju i specijalnom koordinatorkom za odgovor na pitanja izbeglica i migranata u Evropi Ašfan Kan, koja je ocenila da je način na koji je Srbija odgovorila na izazove pandemije kovid-19 uzor za ceo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.