Vozačima iz Austrije više ne treba međunarodna dozvola u Srbiji

Izvor: Blic, 21.Jun.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozačima iz Austrije više ne treba međunarodna dozvola u Srbiji

Na urgiranje ambasade Austrije u Beogradu srpske vlasti više neće zahtevati od vlasnika austrijskih vozačkih dozvola nošenje medjunarodne vozačke dozvole pri ulasku u Srbiju.Austrijski auto-moto klub “ARBOe” saopštio je juče da se od proteklog petka javilo više ljudi kojima je u Srbiji naplaćena kazna do 150 evra, jer nisu, pored važeće vozačke austrijske dozvole, sa sobom nosili međunarodnu dozvolu.

Takodje, neki vozači su tvrdili da im nije dozvoljen ulazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbiju, jer nisu posedovali međunarodnu vozačku dozvolu.

Nakon intervencije "ARBOe” i ambasade Austrije u Beogradu srpske vlasti više neće zahtevati posedovanje međunarodne vozačke dozvole, kaže se u saopštenju auto-moto kluba.

Nadležne srpske vlasti dobile su nalog da priznaju važeću austrijsku dozvolu bez ikakvih ograničenja i dodatnih zahteva.

"Pozdravljamo brzo delovanje ambasade Austrije u Srbiji, kao i lokalnih organa”, rekao je s tim u vezi šef pravne službe "ARBOe” Gerald Kumnig.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EU: Kazne za pijane do 6.500 evra

Izvor: B92, 22.Jun.2011, 11:56

Ko krene automobilom na put u neku od država Evropske unije treba da se pripremi na pridržavanje propisa i disciplinu za volanom...Eventualna vožnja u pripitom stanju se drastično kažnjava i u novcu, pa u Italiji iznosi i do 6.500 evra...Obavezna dokumenta za upravljanje motornim vozilom van zemlje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.