Vlaisavljević: Koncesionar „Teslu“ preuzima najranije 15. septembra, Ugovor će biti javan; Vansi: Uvodimo linije za Čile i Lisabon

Izvor: TangoSix.rs, 22.Mar.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlaisavljević: Koncesionar „Teslu“ preuzima najranije 15. septembra, Ugovor će biti javan; Vansi: Uvodimo linije za Čile i Lisabon

Ugovor o koncesiji za Aerodrom „Nikola Tesla“ danas su u Palati Srbija potpisali predstavnici Vlade Srbije i francuska kompanija Vansi erports. Ta kompanija će beogradski aerodrom preuzeti najranije 15. septembra, a kao jedan od planova nakon preuzimanja biće joj uvođenje novih ruta za Lisabon i Čile.
Potpisivanju su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministarka Zorana Mihajlović, ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini, Masimo >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Bruzo iz kompanije Vansi erports, kao i glavni izvršni direktor kompanije Vansi koncesija i predsednik Vansi erports Nikola Notbar.
Kako je tim povodom rečeno iz Vlade, finansijsko zatvaranje transakcije i prenos sertifikata aerodromskog operatera (početak rada Vansi erportsa kao aerodromskog operatera) ne očekuje se pre septembra 2018. godine, kada će biti izvršena uplata jednokratne koncesione naknade.
To je potvrdio i v.d. generalnog direktora „Nikole Tesle“ Saša Vlaisavljević koji je precizirao da će najranije preuzimanje aerodroma biti 15. septembra, a najkasnije krajem godine u novembru ili decembru.
„U planu nam je da pomognemo i Er Srbiji pri uvođenju novih ruta“ / Foto: Aerodrom Nikola Tesla Na pitanje novinara o tome da li će Ugovor biti javan Vlaisavljević je objasnio da ne može da tvrdi bilo šta kao direktor aerodroma, ali da veruje da će biti javan, jer nema razloga da ne bude.
Prisutnima se obratio i Notbar koji je govorio o budućim planovima Vansija za „Nikolu Teslu“ pri čemu je istakao značaj dugoročne saradnje te kompanije sa Srbijom:
– Svesni smo toga da je Aerodrom Nikola Tesla od velikog strateškog značaja za vašu zemlju, te ćemo raditi na njegovoj obnovi i daljem razvoju. Mi svakako ne bismo bili ovde da u „Tesli“ ne prepoznajemo potencijal.
Planiramo uvođenje novih ruta, kao što su linije za Čile i Lisabon, kako bi beogradski aerodrom postao vodeći u ovom delu sveta. Takođe, u planu nam je da pomognemo i Er Srbiji pri uvođenju novih ruta, a sveukupno da dovedemo veći broj putnika u Srbiju. –
Kako je na potpisivanju istaknuto, Vansi erports rast „Nikole Tesle“ primarno vidi u razvoju čvorišta avio-saobraćaja na Balkanu sa planiranim razvojem saobraćaja od 14,74 miliona putnika do 2043. godine i 120 hiljada operacija, dok ponuđena kapitalna ulaganja obuhvataju sanaciju i rekonstrukciju glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnutne poletno-sletne staze, zatim pomoćnih rulnih staza i brzih izlaza sa piste.
Minimalna koncesiona naknada po godini kreće se od 4.4 do 15.1 miliona evra / Foto: Aerodrom Nikola Tesla – Ukupna nominalna vrednost ove transakcije – jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja iznosi 1.461.508.000 evra, dok se minimalna koncesiona naknada po godini kreće od 4.4 do 15.1 miliona evra.
Vansi erports ponudio je jednokratnu koncesionu naknadu u iznosu od 501 milion evra, a isplata će se vršiti kroz dividendu i to Srbiji 417 miliona evra, a malim akcionarima 84 miliona evra. – kažu iz Vlade.
Nakon potpisivanja Ugovora, delegacija prestavnika Vlade, kompanije Vansi erports, kao i „Nikole Tesle“ obišla je beogradski aerodrom, gde je Tango Six sa Sašom Vlaisavljevićem razgovarao o tome šta će sve do preuzimanja koncesionara na aerodromu biti urađeno i šta zaposleni mogu očekivati nakon što Vansi postane aerodromski operater.
Razgovor sa Vlaisavljevićem biće objavljen sutra na Tango Six portalu.

The post Vlaisavljević: Koncesionar „Teslu“ preuzima najranije 15. septembra, Ugovor će biti javan; Vansi: Uvodimo linije za Čile i Lisabon appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Donirano 75 laptopova za PISA testiranje srednjoškolaca

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 14:20

Četiri kompanije donirale su Ministarstvu prosvete 75 laptopova za potrebe PISA testiranja srednjoškolaca u Srbiji. Ministar a Mladen Šarčević kaže da će finansijska pismenost doprineti boljim rezultatima srednjoškolaca iz Srbije na PISA testiranju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.